Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Καλύτερα να μην αρρωστήσετε! Απεργούν οι πάντες στην Υγεία!

Καλύτερα να μην αρρωστήσετε! Απεργούν οι πάντες στην Υγεία!

Ούτε στο ΙΚΑ, ούτε σε νοσοκομείο, ούτε σε ιδιωτικό ιατρείο δε θα υπάρχει γιατρός τις επόμενες μέρες. Κι αν θέλετε φαρμακοποιό, μην ψάξετε: απεργούν κι αυτοί!

Καζάνι που βράζει για άλλη μια φορά ο χώρος της Υγείας, που λέει «καλημέρα» στο 2012 με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων. Αιτία τα μέτρα της κυβέρνησης για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, όπου εντάσσονται 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι αλλά και για τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών με στόχο τον περιορισμό της αντίστοιχης δαπάνης.

Από σήμερα Δευτέρα και τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου απεργούν οι γιατροί, ιδιώτες, νοσοκομειακοί και εκείνοι του ΙΚΑ. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά, μεταξύ άλλων, την αναστολή της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ για τουλάχιστον ένα τετράμηνο και απαιτεί την άμεση εξόφληση των οφειλών του ΟΠΑΔ ύψους 350 εκατομμυρίων.

Τις συγκεκριμένες μέρες οι γιατροί του ΕΣΥ, ειδικοί και ειδικευόμενοι, θα προσέρχονται και θα δηλώνουν παρόντες στην εργασία τους, θα αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά και θα εκτελούν όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, πλην εκείνων που αφορούν στη λειτουργία των τακτικών ιατρείων. (Περισσότερα στο www.iatropedia.com)

Και μη σκεφτείτε πως αφού δε υπάρχει γιατρός μπορείτε να απευθυνθείτε στον φαρμακοποιό σας. Γιατί κι εκείνος θα απεργεί, τουλάχιστον μέχρι αύριο Τετάρτη. Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται κυρίως για τη μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών θα διαμορφωθεί στο 15%, με οριζόντια μείωση 1,5% επί της λιανικής τιμής των φαρμάκων και με επιπλέον μείωση 1,5%, η οποία θα γίνεται κλιμακωτά. Η δεύτερη μείωση αφορά φαρμακεία τα οποία κάνουν τζίρο 40.000 ευρώ και άνω τον μήνα.

Νέα αναστάτωση όμως και για εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς προκαλεί και η απόφαση των φαρμακοποιών να διακόψουν την χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων.

Έτσι, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τα Ταμεία τους. (Διαβάστε περισσότερα στο www.iatropedia.com)

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε