Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καμία παραίτηση για την καμμένη Αθήνα – Ο Παπουτσής αρκέστηκε σε ένα “ψυχραιμία”

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όταν πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Παπουτσής κλήθηκε από τον πρωθυπουργό προφανώς για να περιγράψει όλα όσα έγιναν και τι πήγε στραβά….

Χωρίς ένα συγγνώμη, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, αρκέστηκε απλά να θυμίσει ότι απαιτείται υπευθυνότητα από όλους τους παράγοντες που εκφράζουν δημόσιο λόγο, καθώς οι μέρες είναι πολύ κρίσιμες.

Βέβαια για τη δική του υπευθυνότητα ούτε λόγος, αλλά κατά τα άλλα ο υπουργός αρμόδιος για την προστασία των πολιτών, δήλωσε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Πόσο εφικτό είναι η ψυχραιμία όταν έχει καεί όλη η Αθήνα αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα.

Έτσι κάηκε η Αθήνα

Ας αρχίσουμε από το βαρύγδουπο όνομα του υπουργείου. Προστασίας του Πολίτη. Τώρα ας δούμε τι έγινε χθες.

Με μια ματιά. 45 κτίρια καμμένα. 150 καταστήματα και υποκαταστήματα τραπεζών κατεστραμμένα. Επεισόδια, ζημιές και πλιάτσικο σε μια ακτίνα περίπου 8 χιλιομέτρων από το Σύνταγμα.

Οι ρεπόρτερ του newsit καταγράφουν εικόνες τραγικές με το φως της ημέρας (Δείτε τις εδώ). Ολόκληρη η εμπορική (και όχι μόνο) ζωή του κέντρου έχει αφανιστεί από το σύνταγμα μέχρι το Μοναστηράκι.

Ας θυμηθούμε τώρα ξανά τον τίτλο του υπουργείου. Προστασίας του Πολίτη.

Τώρα ας δούμε που βρίσκονταν και τι έκαναν τουλάχιστον 320 αστυνομικοί και το πιο εξειδικευμένο πυροσβεστικό όχημα, ο περιβόητος Αίαντας.

Στο Ζάππειο, στον Εθνικό Κήπο, πλάι στα … παπάκια είχαν παραταχθεί ούτε λίγοι, ούτε πολλοί 250 άνδρες των ΜΑΤ που είχαν μεταφερθεί από την επαρχία. Έμειναν εκεί ακίνητοι για να αποτρέψουν κυκλωτική κίνηση με στόχο τη Βουλή.

Όλη νύχτα έμειναν ακίνητοι άλλοι 60 με 70 άνδρες των ΜΑΤ, χωρισμένοι σε 4 διμοιρίες είχαν αναλάβει τη φύλαξη του Προεδρικού Μεγάρου και του Μεγάρου Μαξίμου.

Ανάμεσα σε αυτές τις δύο διμοιρίες έστεκε αγέρωχος ο … Αίαντας.

Την ώρα που τα πυροσβεστικά οχήματα έπεφταν στα χέρια όσων έκαιγαν και που οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να ανοίξουν δρόμο για να περάσουν τα πυροσβεστικά για να σωθούν οι περιουσίες των πολιτών, ο πάνοπλος Αίας που είναι σχεδιασμένος να “σπάει” οδοφράγματα και να μπαίνει σε όποια μάχη, ήταν stand by για να αποτρέψει διαδηλωτές!

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προστάτευσε λοιπόν άριστα:
Τη Βουλή
Το Προεδρικό Μέγαρο
Το Μέγαρο Μαξίμου
από τον… κανένα που δεν επιτέθηκε ποτέ!

Την ίδια ώρα στις περιουσίες πολιτών, σε κεφάλια και κορμιά έπεφταν πάνω από 1.000 μολότοφ, λοστοί, τσεκούρια, καδρόνια…

Ένα οπλοστάσιο που μεταφέρθηκε ή … παρασκευάστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
Πως έφτασαν όλα αυτά;

Τι έγινε με τα περιβόητα … προληπτικά μέτρα, τους ελέγχους και τις συλλήψεις;

Δεν ξέρει η αστυνομία σε ποια κτίρια … παράγονται υλικά;

Υπήρξε κάποια από τις γνωστές… κυκλωτικές κινήσεις;

Έχουν ταβάνι οι δυνατότητες της αστυνομίας και η εντολή ήταν να περισωθούν τα κρατικά κτίρια;

Ξημέρωμα και οι αποκαμωμένοι πολίτες, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων πήγαν ξανά στα αποκαΐδια για να αρχίσουν τις επισκευές.
Τι είδαν;
Πλιάτσικο!
Φειδίου και Χαριλάου Τρικούπη έκλεβαν ό,τι έβρισκαν, στην Ερμού τα καταστήματα είχαν αδειάσει τόσο που είχαν απομείνει μόνο τα… μονά παπούτσια στις βιτρίνες, ενώ κάποιοι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ κυνηγούσαν κοντά στην Κλαυθμώνος έναν αλλοδαπό που έτρεχε με τις ηλεκτρικές συσκευές που είχε αρπάξει από σπασμένη βιτρίνα καταστήματος…

Διαβάστε επίσης:
Οδοιπορικό NewsIt: Η (καμένη) Αθήνα, μια μέρα μετά…

Οργανωμένο σχέδιο καταστροφής και πλιάτσικου – Έκαψαν την Αθήνα – Θεατές Παπουτσής και ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε