Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Καμίνι” η χώρα στους 40 το θερμόμετρο με… καταιγίδες στα βόρεια!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πάνω από τους 40 θα “γράψει” το θερμόμετρο σε όλη τη χώρα, ενώ ακόμη και στη Μακεδονία και τη Θράκη που θα βρέξει το μεσημέρι δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τους 38 βαθμούς..

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες από τις μεσημεριανές ώρες. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στην ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν τοπικά μέχρι 40. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν τοπικά μέχρι 40. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην ανατολική Κρήτη 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που κατά τόπους το μεσημέρι θα αυξηθούν . Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειων διευθύνσεων άνεμοι οι οποίοι θα φθάσουν τα 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φθάσει κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε