Κυριακή, 16 Ιουν.
30oC Αθήνα

Κάμπινγκ η Ομόνοια! Μετανάστες έστησαν αντίσκηνα ή κοιμούνται στο έδαφος! ΦΩΤΟ

Κάμπινγκ η Ομόνοια! Μετανάστες έστησαν αντίσκηνα ή κοιμούνται στο έδαφος! ΦΩΤΟ

Άλλοι 200 Σύριοι μετανάστες έφτασαν πολύ νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και βρέθηκαν στην Ομόνοια όπου έστησαν αντίσκηνα καθώς οπως λένε δεν έχουν που να μείνουν.

Οι μετανάστες απο τη Συρία μας είπαν πως “δεν έχουμε άλλη επιλογή απο το να κοιμηθούμε εδω στην πλατεία καθως δεν έχουμε χρήματα”.

Οπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες του Newsit δεκάδες μετανάστες έχουν κατακλύσει την πλατεία Ομόνοιας και κοιμούνται στο έδαφος.

Αρκετές είναι οι μανάδες με τα μικρά τους παιδια τα οποία για τα οποία δυσκολεύονται να βρουν η να αγοράσουν φαγητό. Οπως μπορείτε να δείτε σε μια σκηνή έχουν στοιβαχτεί πέντε με έξι μετανάστες οι οποίοι δεν είχαν που να μείνουν.


Το γεγονός αυτο συνιστά πρόβλημα των τελευταίων πέντε μηνών και η κυβέρνηση, μέσω της υπουργού, κ. Τασίας Χριστοδουλοπουλου δεν φαίνεται να μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα και να βοηθήσει τους δεκάδες μετανάστες που φτάνουν καθημερινά στη χώρα μας και τα ελληνικά νησιά (κυρίως στη Χίο, στην Κω, στην Μυτιλήνη και στη Ρόδο) με τη διαδικασία του λαθρεμπορίου πληρώντας υψηλές ταρίφες της τάξεως των 3.000 με 10.000 ευρώ ανα άτομο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε