Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κάνει την Λούκα…”υφυπουργό”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην εποπτεία του Πρωθυπουργού μεταφέρονται οι μεγάλες επενδύσεις στη χώρα λόγω δυσαρέσκειας προς το πρόσωπο της Λούκας Κατσέλη. Για μυθεύματα έκανε λόγο η υπουργός. 

Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο Τύπο, η εξέλιξη έρχεται λόγω μόνον λόγω της αγωνίας της κυβέρνησης να παρακάμψει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που αποτελούν εμπόδιο για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων, αλλά και λόγω της δυσαρέσκειας γιά την αποδοτικότητα της Λούκας Κατσέλη.
 

«Χρειάζεται να κάνουμε μπαϊπάς στη Δημόσια Διοίκηση», είπε ο κ. Παπανδρέου στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε χθες. Και λίγο αργότερα ανέθεσε στον Ευάγγ. Βενιζέλο να επεξεργαστεί σχετικό νομοσχέδιο. Η πρόταση που διατυπώθηκε από τον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο και έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό, είναι το μοντέλο που είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση Σημίτη προκειμένου να επιταχυνθούν τα ολυμπιακά έργα μετά το 2002, δηλαδή ένα συμβούλιο συναρμόδιων υπουργών, στο οποίο ενδεχομένως να προΐσταται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, με τη συμμετοχή κάθε φορά υπουργού ή υπουργών που εμπλέκονται σε μια συγκεκριμένη φάση της υλοποίησης της επένδυσης, και όλο αυτό να τελεί υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού.

 

Είναι η δεύτερη φορά που αφαιρούνται αρμοδιότητες από την Υπουργό Οικονομίας, μετά την προ ημερών ανάθεση των θεμάτων Ναυτιλίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επιπλέον ο αναπτυξιακός νόμος που παρουσίασε χθες η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, δέχθηκε τα πυρά των συναδέλφων της. «Δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα για την προσέλκυση των επενδύσεων στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας -και από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού- Χάρης Παμπούκης. Επικριτικές για το νομοσχέδιο ήταν οι τοποθετήσεις των υπουργών Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, Εθνικής Αμυνας Ευάγγ. Βενιζέλου και Εργασίας Α. Λοβέρδου.

 

Όμως η κυρία Κατσέλη δέχθηκε και τα πυρά ων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στον ΚΤΕ του κόμματος γιά το Ασφαλιστικό, αφού γρήγορα η συζήτηση ήλθε στο θέμα των φαρμάκων.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος εμμέσως επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο Οικονομίας λέγοντας ότι «πάει άσχημα το θέμα της δαπάνης για τα φάρμακα» και μάλιστα αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα επηρέασε και τις αποφάσεις του ΔΝΤ για τις συντάξεις και τις περικοπές των δώρων του Πάσχα και των Χριστουγέννων.

«Μυθεύματα και κρίση» λέει η Κατσέλη

«Και τα μυθεύματα έχουν τα όριά τους. Αποτελούν έκφανση της πολυεπίπεδης κρίσης.

Αντί σήμερα να συζητάμε για το περιεχόμενο του αναπτυξιακού νόμου και το πώς θα πάει μπροστά η χώρα με καινοτόμες επενδύσεις και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, το ρεπορτάζ εξαντλήθηκε στο δήθεν ψαλίδισμα «των αρμοδιοτήτων της Λούκας».

Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλούνται και επιδιώκουν να υπονομεύσουν το έργο που επιτελείται στο Υπουργείο, αλλά ματαιοπονούν. Ο κόσμος καταλαβαίνει…», αναφέρει δήλωση της υπουργού Οικονομίας, διαψεύδοντας τα όσα γράφτηκαν στον Τύπο.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε