Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κανείς δεν θα χάσει τα λεφτά του!

Κανείς δεν θα χάσει τα λεφτά του!

Διαβεβαιώσεις του ΥΠΟΙΟ στους ασφαλισμένους των 5 ασφαλιστικών που έβαλαν “λουκέτο”


Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας καθησυχάζει τους ασφαλισμένους ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους και τα δικαιώματά τους.

Ανάλογα με το χρόνο διάρκειας του συμβολαίου το ελληνικό δημόσιο θα εγγυάται τμήμα του συμβολαίου. Στην ουσία θα  καλύπτει μελλοντικές χρηματικές υποχρεώσεις, τις οποίες δεν θα αναλαμβάνουν οι νέες ασφαλιστικές.

Η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης ανακάλεσε, χθες, οριστικά τις άδειες των Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, General Union ΑΕΓΑ και General Union ΑΕΑΖ, του ομίλου Π.Ψωμιάδη, καθώς και της Σκούρτης ΑΕΓΑ.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αναστάτωση στους εργαζομένους των εταιρειών, αλλά και στους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών που υπολογίζονται στο 1.100.000.

‘Οσοι έχουν ασφαλίσει τα αυτοκίνητά τους στις εταιρείες αυτές πρέπει εντός 30 ημερών να αναζητήσουν νέα ασφαλιστική. Ενώ μέχρι τότε, σε περίπτωση ατυχήματος θα καλυφθούν από το Επικουρικό Κεφαλαίο.

Τα χρήματά τους θα πάρουν όσοι είχαν ασφάλεια σύνταξης στις συγκεκριμένες εταιρείες, ενώ “χαμένοι” θα είναι όσοι είχαν ασφάλεια ζωής, ατυχήματος, υγείας, κλπ.

Επόπτη έχει ορίσει μόνο η “Ασπίς Ασφάλειες Ζωής”, ώστε τα προγράμματα των ασφαλισμένων της να μεταβιβαστούν σε άλλη εταιρεία μέχρι το καλοκαίρι και οι ασφαλισμένοι να μην χάσουν τα λεφτά τους.

Λύση στο θέμα δεν έδωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα. Δεσμεύτηκε μόνο να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να απορροφηθούν σε άλλες ασφαλιστικές οι εργαζόμενοι που έμειναν άνεργοι.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε