Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κανονικά η ψηφοφορία για τις διοικήσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών παρά την κατάληψη

Κανονικά η ψηφοφορία για τις διοικήσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών παρά την κατάληψη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.11.2012 | 11:07

Δεύτερη ημέρα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η κατάληψη στην αίθουσα της Πανεπιστημιούπολης όπου βρίσκεται το δίκτυο του Πανεπιστημίου, το οποίο δεν λειτουργεί.

 Στην αίθουσα βρίσκονται μηχανήματα και εξοπλισμός μεγάλου κόστους.

Η γενική γραμματέας της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) Ευγ. Μπουρνόβα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

« Η ψηφοφορία συνεχίζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, όπως, επίσης, και η κατάληψη από μικρή ομάδα φοιτητών και καθηγητών που έχει καταλάβει την αίθουσα, στην οποία στεγάζεται το δίκτυο του Πανεπιστημίου, το οποίο έχει απενεργοποιηθεί. Ωστόσο, τα μέλη ΔΕΠ, με την παράταση που δόθηκε ως τις 6 το απόγευμα και που αν χρειασθεί θα ανανεωθεί, συνεχίζουν την ψηφοφορία, απ΄όπου και αν βρίσκονται. Η εφορευτική επιτροπή είναι αρμόδια για κάθε ερώτημα και βοήθεια σχετικά με την ψηφοφορία.
Το μόνο που παρεμποδίζεται ουσιαστικά δεν είναι η ψηφοφορία, αλλά το ερευνητικό και το εκπαιδευτικό έργο των συναδέλφων από την κατάληψη ολιγάριθμης ομάδας φοιτητών και νεαρών ατόμων, με την «συμπαράσταση», ολιγάριθμης επίσης, ομάδας διδασκόντων.
Απομένει πλέον στην πανεπιστημιακή κοινότητα να απομονώσει τα στοιχεία εκείνα που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ενέργειες και στις πρυτανικές αρχές ν' αναζητήσουν και να αποδώσουν τις ευθύνες σε εκείνους που πρωτοστατούν σε μία ακόμη έκνομη ενέργεια, εις βάρος του Πανεπιστημίου Αθηνών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

   Διαδώστε αυτό το άρθρο