Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κάντε τη ζωή σας…ποδήλατο – Δείτε ΦΩΤΟ

Κάντε τη ζωή σας…ποδήλατο – Δείτε ΦΩΤΟ

Ποιό είναι το μέσο μεταφοράς που: δεν κολλάει στην κίνηση και παρκάρει παντού, δε ρυπαίνει, είναι αθόρυβο και αναζωογονεί το σώμα;

Φυσικά το ποδήλατο η χρήση του οποίου γίνεται μόδα και κερδίζει έδαφος διαρκώς.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o ιδιοκτήτης καταστήματος ποδηλάτων στη Χαλκίδα, Παναγιώτης Ζουρμπάκης “υπάρχει αυξητική τάση του κόσμου στο να αγοράζει ποδήλατο αλλά κυρίως στο να το χρησιμοποιεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και όχι να το αγοράσει για να το βάλει στην αποθήκη του. Αυτό που χρειάζεται ένας ποδηλάτης είναι οπωσδήποτε ένα κράνος και ένα σύστημα φωτισμού που θα του προσφέρει ασφάλεια και κυρίως σωστή οδική ποδηλατική συμπεριφορά”.

Ακούστε τι δήλωσε στο Νewsit o ιδιοκτήτης καταστήματος ποδηλάτων στη Χαλκίδα, Παναγιώτης Ζουρμπάκης:

TO ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Αν έχες ταξιδέψει στο εξωτερικό, θα έχεις βέβαια θαυμάσει στους δρόμους τους ευρωπαίους να ποδηλατούν απτόητοι μέσα στο τσουχτερό δυτικο -ευρωπαικό κρύο, συχνά μαζί με τα μικρά παιδιά τους. Επίσης θα έχεις μείνει με το στόμα ανοιχτό συνειδητοποιώντας ότι υπάρχουν χωριστές λωρίδες για τους ποδηλάτες, ειδικά φανάρια, και φυσικά: θέσεις πάρκινγκ! Είναι γεγονός ότι στις περισσότερες ευρωπαικές πόλεις, ακόμη κι όταν – για τα δικά μας μεσογειακά standards – ο καιρός είναι απαγορευτικός, όλο και περισσότεροι πολίτες χρησιμοποιούν το ποδήλατο σαν το καθημερινό μέσο μεταφοράς τους.
Χώρες που είναι πολύ μπροστά στη χρήση του ποδηλάτου είναι η Ολλανδία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελβετία και η Αγγλία.

ΤΙΜΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ
Οι τιμές είναι για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.
Κυμαίνονται από 150 ευρώ έως 1.000 ευρώ για αγωνιστικά. Μια μέση τιμή για ένα καλό, ασφαλές ποδήλατο είναι γύρω στα 300 με 400 ευρώ.
Ένα κράνος κοστίζει γύρω στα 30 ευρώ μέχρι 80 ευρώ και είναι σημαντικό για την ασφάλεια του ποδηλάτη. Σημαντικό είναι και το θέμα του φωτισμού, ένα σύστημα κοστίζει γύρω στα 25 ευρώ μπρος – πίσω.

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
– ενδυναμώνει το μυϊκό και καρδιοαναπνευστικό μας σύστημα
– βοηθάει στη μείωση της υπέρτασης και ελαττώνει τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο
– βελτιώνει την ευκαμψία, την αντοχή και τη δύναμη
– ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
– καταπολεμά την παχυσαρκία, προλαμβάνει και μειώνει την κυτταρίτιδα
– ενισχύει την ψυχολογική μας κατάσταση και αποβάλλει το άγχος και την κατάθλιψη

Πάντως μένει να γίνουν ακόμη πολλά καθώς μόλις το 5% των Ελλήνων χρησιμοποιεί ποδήλατο. Το 67% ομολογεί ότι η ιδέα δεν έχει περάσει καν από το μυαλό τους, ενώ το 37% έχει στην κατοχή του ποδήλατο αλλά συνήθως σκουριάζει σε κάποιο μπαλκόνι ή αποθήκη.

Εσείς δεν έχετε παρά να πάρετε το δικό σας και…καλές ορθοπεταλιές.

Διαβάστε επίσης: Θα γεμίσει η Θεσσαλονίκη γυμνούς ποδηλάτες!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε