Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κάρτα σίτισης: Στις 24 Οκτωβρίου η επόμενη δόση

Κάρτα σίτισης: Στις 24 Οκτωβρίου η επόμενη δόση

Την ερχόμενη Δευτέρα, 24/10, αναμένεται να καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας για 16η φορά την επιδότηση σίτισης, μέσω πίστωσης της Κάρτας Αλληλεγγύης. Τι ισχύει για το επίδομα ενοικίου.

Τη ερχόμενη Δευτέρα 24/10 σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της 16ης δόσης στην Κάρτα σίτισης Αλληλεγγύης στους δικαιούχους. Με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κ. Φωτίου εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης 13.572.530,00€ (δεκατρία εκατομμύρια πεντακόσιες εβδομήντα δύο χιλιάδες πεντακόσια τριάντα ευρώ) ως δέκατη έκτη δόση, προκειμένου να προχωρήσει η φόρτιση των εγκεκριμένων καρτών σίτισης (“Αλληλεγγύης”), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», το σύνολο των οποίων ανέρχεται στις 120.456. Η πίστωση θα γίνει στις 24/10/2016.

Η Κάρτας Αλληλεγγύης είναι η μηνιαία οικονομική ενίσχυση που χορηγείται μέσω της συγκεκριμένης κάρτας και λαμβάνουν περίπου 120.000 δικαιούχοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης. Να σημειωθεί ότι το ποσό της επιδότησης σίτισης ανέρχεται από 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το εισόδημα που δηλώνουν οι δικαιούχοι.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί και η καταβολή της επιδότησης ενοικίου, αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η σχετική ημερομηνία. Για την επιδότηση ενοικίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας ελέγχουν όλους τους επιδοματούχους, οι οποίοι διαβιούν στους 30 δήμους, που έχει ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Στόχος είναι με τη συγκεκριμένη καταβολή να ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης του συγκεκριμένου επιδόματος, μόνο γι’ αυτή τη συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων, οι οποίοι θα πρέπει να λαμβάνουν στο εξής τη μηνιαία ενίσχυση που τους αναλογεί, μέσω του ΚΕΑ. Στόχος είναι να κοπεί η επιδότηση ενοικίου μόνο σε όσους βρίσκονται εντός των παραπάνω δήμων και προς αποφυγή λαθών πραγματοποιούνται επανέλεγχοι των κωδικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε