Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καστοριά: ''Οι αποζημιώσεις θα καθορίσουν τη στάση μας''

Καστοριά: ''Οι αποζημιώσεις θα καθορίσουν τη στάση μας''
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.07.2010 | 15:00
Πρώτη δημοσίευση: 23.07.2010 | 14:45

Οι μηλοπαραγωγοί του νομού έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα αποζημιωθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αλλά παραμένουν επιφυλακτικοί...

Τη διαβεβαίωση ότι το αργότερο μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους, για τις ζημιές που υπέστη η παραγωγή τους το 2009, έλαβαν οι μηλοπαραγωγοί του νομού Καστοριάς από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Το ακριβές ποσό που θα λάβουν οι μηλοπαραγωγοί δεν προσδιορίστηκε. Εξελίξεις επ΄αυτού αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο οργανισμός σε επιτόπιες εκτιμήσεις που είχε κάνει από τα μέσα Ιουλίου έως και τον Σεπτέμβριο του 2009, είχε υπολογίσει το σύνολο των ζημιών σε 4,2 εκατ. ευρώ.

Πάντως, όπως τονίζουν εκπρόσωποι των μηλοπαραγωγών ''από το τελικό το ύψος των αποζημιώσεων που θα ανακοινωθεί θα καθοριστεί και η στάση μας". Αποφάσεις αναμένονται στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μηλοπαραγωγών, την Κυριακή.

''Εάν δεν μείνουμε ικανοποιημένοι θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου'' τονίζουν. Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια παραγωγή μήλων στο νομό Καστοριάς κυμαίνεται μεταξύ 25.000-30.000 τόνων.   Διαδώστε αυτό το άρθρο