Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Καστοριά: ”Οι αποζημιώσεις θα καθορίσουν τη στάση μας”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι μηλοπαραγωγοί του νομού έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα αποζημιωθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αλλά παραμένουν επιφυλακτικοί…

Τη διαβεβαίωση ότι το αργότερο μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους, για τις ζημιές που υπέστη η παραγωγή τους το 2009, έλαβαν οι μηλοπαραγωγοί του νομού Καστοριάς από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Το ακριβές ποσό που θα λάβουν οι μηλοπαραγωγοί δεν προσδιορίστηκε. Εξελίξεις επ΄αυτού αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο οργανισμός σε επιτόπιες εκτιμήσεις που είχε κάνει από τα μέσα Ιουλίου έως και τον Σεπτέμβριο του 2009, είχε υπολογίσει το σύνολο των ζημιών σε 4,2 εκατ. ευρώ.

Πάντως, όπως τονίζουν εκπρόσωποι των μηλοπαραγωγών ”από το τελικό το ύψος των αποζημιώσεων που θα ανακοινωθεί θα καθοριστεί και η στάση μας”. Αποφάσεις αναμένονται στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μηλοπαραγωγών, την Κυριακή.

”Εάν δεν μείνουμε ικανοποιημένοι θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου” τονίζουν. Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια παραγωγή μήλων στο νομό Καστοριάς κυμαίνεται μεταξύ 25.000-30.000 τόνων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε