Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καταδίκη τράπεζας

Καταδίκη τράπεζας

Είχε χρησιμοποιήσει προσωπικά δεδομένα υπαλλήλου της σε δικαστική διαμάχη.

Το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε αίτηση Τράπεζας που ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου Αθηνών για αποζημίωση 8.000 ευρώ σε τραπεζοϋπάλληλο. Αυτό έγινε επειδή η Τράπεζα που ήταν και ο εργοδότης του επικαλέστηκε και χρησιμοποίησε προσωπικά δεδομένα υγείας σε δικαστική διένεξη που είχε μαζί του για εργατική διεκδίκηση.

Ο τραπεζοϋπάλληλος μετά την αποχώρησή του από την Τράπεζα διεκδίκησε δικαστικά αποζημίωση. Η δικηγόρος της Τράπεζας παρουσίασε στο δικαστήριο αποσπάσματα του ατομικού βιβλιαρίου του από όπου προέκυπτε ότι είχε λάβει άδειες λόγω σακχαρώδους διαβήτη, ιλίγγων, άγχους και για νευροφυτική δυστονία (κινητική διαταραχή) με ψυχογενείς αντιδράσεις κ.λπ.

Στη δικαστική απόφαση αναφέρεται ακόμη, ότι «η συλλογή και επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των εργαζομένων πρέπει να πραγματοποιείται με θεμιτά μέσα και με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ο σεβασμός της προσωπικότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των εργαζομένων στο χώρο της εργασίας και γενικότερα στο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε