Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καταγγελία Λοβέρδου: “Γιατροί στο Αγ.Σοφία ξεχνούσαν παιδιά που ήταν ναρκωμένα για χειρουργείο!”

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε από το βήμα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Πειθαρχικά θα επιληφθεί το υπουργείο Υγείας, της υπόθεσης με τους γιατρούς της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων, όπως ανέφερε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Χαρακτηρίζοντας “απαράδεκτη” τη συμπεριφορά τους, αποκάλυψε ότι η διαμάχη μεταξύ τους είχε αποτέλεσμα “να ξυπνούν παιδιά από νάρκωση χωρίς να έχουν χειρουργηθεί”.

“Εμείς θα επιληφθούμε πειθαρχικά γιατί δεν είναι δυνατό η διαμάχη ολίγων γιατρών μεταξύ τους να αφήνει παιδιά που τα βάζουν σε νάρκωση να ξυπνούν και να μην έχουν επέμβαση επειδή τσακώνονται μεταξύ τους”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

“Από ό,τι ενημερώθηκα αυτό συμβαίνει 20 χρόνια. Αν είχα τη δυνατότητα θα τους είχα απολύσει. Και η ενεργοποίηση των πειθαρχικών διαδικασιών γίνεται με πολύ αυστηρούς όρους”.

“Είναι ντροπή αυτή η κατάσταση και ο ανταγωνισμός των γιατρών να φτάνει μέχρι εκεί. Και όμως, το σύστημα υγείας και ο εθισμός τόσων δεκαετιών στην ατιμωρησία το άφηνε να παραμένει ως θέμα” κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Το θέμα της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής Παίδων έθεσε νωρίτερα η βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου καθώς, όπως είπε, το νοσοκομείο δεν χειρουργεί εδώ και ένα μήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε