Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καταγγελία σοκ στο Newsit : ” Δεν υπάρχει θέση στο νεκροταφείο για να θάψω τον πατέρα μου”

Ο γολγοθάς της 50χρονης που προσπαθεί να κηδέψει αξιοπρεπώς των πατέρα της. Δεν βρίσκει θέση στο νεκροταφείο και ο πατέρας της παραμένει στο νεκροτομείο.

Απίστευτο κι όμως πραγματικό, στον 21ο αιώνα 2010 να μην μπορείς να βρεις θέση σε νεκροταφείο για να θάψεις τον άνθρωπό σου. 

Αυτό συνέβη στην κ. Μαρία Λογοθέτη η οποία καταγγέλλει στο Newsit την αδιαφορία από πλευράς των υπευθύνων του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με την ίδια, από την Τρίτη 13/7 όπου και απεβίωσε ο πατέρας της, εκκρεμεί η κηδεία του στο 2ο νεκροταφείο. Ο λόγος όπως ισχυρίζεται, η προτεραιότητα εξυπηρέτησης σε vip πρόσωπα ακόμα και σε περίπτωση θανάτου.

Η κ. Λογοθέτη ενώ κατέχει την 1η θέση ιεραρχικά ( με βάση ημερομηνία θανάτου) και θα έπρεπε να εξυπηρετηθεί από την στιγμή που υπήρχε κενός τάφος, την αγνόησαν και στην θέση του δικού της ανθρώπου τοποθέτησαν κάποιον άλλο. Το σημαντικότερο όμως σύμφωνα με την ίδια είναι ότι παρόλο που βρίσκεται ακόμα στην αναμονή, αναγκάζεται να πληρώνει 55 ευρώ την ημέρα για το ψυγείο του νεκροτομείου.

”Ζω ένα δράμα. Ούτε στην Ουγκάντα δεν συμβαίνουν αυτά. ‘Έχω τα οικονομικά μου προβλήματα να λύσω, έχω παράλληλα να πληρώνω και νεκροτομεία. Τελικά ακόμα και για να ταφείς χρειάζεσαι μέσον” τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακούστε την κ.Λογοθέτη 

 Αποφεύγει να απαντήσει το νεκροταφείο

Όσες φορές κι αν προσπαθήσαμε να βγάλουμε μια άκρη στο 2ο νεκροταφείο, όλοι μας απάντησαν πως κανένας δεν είναι υπεύθυνος για το θέμα. Όλοι απέφευγαν να μιλήσουν ενώ άλλοι αρνήθηκαν ότι γνωρίζουν. Τελικά έπειτα από τις πιέσεις μας ειπώθηκε μόνο το ότι το άψυχο σώμα θα ταφεί ενδεχομένως την επόμενη Τρίτη διότι την Δευτέρα ελευθερώνεται μια θέση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε