Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καταιγίδες εν μέσω καύσωνα από σήμερα – Πότε θα δροσίσει

Καταιγίδες εν μέσω καύσωνα από σήμερα – Πότε θα δροσίσει

Σήμερα η πιο ζεστή μέρα του καύσωνα. Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες. Που θα εκδηλωθουν καταιγίδες.Πότε θα δροσίσει. Αναλυτική πρόγνωση εώς και την Κυριακή απο τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Στο φούρνο όλη η χώρα με τη σημερινή μέρα να είναι η πιο δύσκολη του παρατεταμένου καύσωνα των τελευταίων ημερών. Ο υδράργυρος θα φτάσει τοπικά τους 41εναν με 42 βαθμούς κελσίου ενώ η αίσθηση της θερμοκρασίας που θα νοιώθουμε θα είναι 4 με 5 βαθμους υψηλότερη λόγω της άπνοιας και της υγρασίας.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΠΛΗΓΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ:
–  Ο Θεσσαλικός κάμπος
–  Η πεδιάδα του Σπερχειού με τη Λαμία
–  Η Κωπαϊδα με τη Θήβα, τη Λιβαδειά και τον Ορχομενό,
–  Η Αττική και κυρίως τα δυτικά προάστια, το Μενίδι, ο Ασπρόπυργος, το Αιγάλεω το Περιστέρι και η Νίκαια
–  Η Κορινθία 
–  Η Αργολίδα και κυρίως το  Άργος και το Νάυπλιο. 
–  Το Άστρος Κυνουρίας, το Λεωνίδιο και η Σπάρτη.

Οδηγίες προς τους πολίτες για προστασία από τον καύσωνα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ
Αίθριος θα ειναι ο καιρός στις νότιες και νησιωτικές περιοχές αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη που περιμένουμε κάποιες μπόρες. Αργότερα το βράδυ η κακοκαιρία θα επεκταθεί στη δυτική Μακεδονία, την Ηπειρο, το βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα με καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνεουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ στα πελάγη και μόνο στο νότιο Αιγαίο και στο Καρπάθιο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 19 εως 41εναν βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 20 εως 42 βαθμούς και στα νησιά από 23 εως 38 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Αιθριος θα είναι ο καιρος με ανέμους μεταβλητούς ασθενείς μέχρι 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 27 εως 40 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού, για το υπόλοιπο της ημέρας…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό στις κεντρικές, νοτιες και νησιωτικές περιοχές αλλά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε νεφώσεις οι οποιες θα πυκνώσουν και θα έχουμε μεμονωμένες καταιγίδες ενώ βελτίωση θα υπάρξει από το απόγευμα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το βόρειο Αιγαίο περιμένουμε νεφώσεις και δεν αποκλείεται να έχουμε και εκεί μεμονωμένες καταιγίδες αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφορ και τοπικά στα πελάγη μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα παρουσιάσει μικρή πτώση στις νοτιότερες όμως περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στα βόρεια θα κυμανθεί από 18 εως 40 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 22 εως 40 βαθμούς και στα νησιά από 24 εως 37 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Αίθριος θα είναι ο καιρός με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί από 2 εως 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 26 εως 39 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού της Παρασκευής…

ΣΑΒΒΑΤΟ
Σε όλη τη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 6 μποφόρ και αυτό στον Καφηρέα και στο Καρπάθιο και στο Ικάριο πέλαγος. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα βόρεια από 20 εως 40 βαθμούς, στα κεντρικά από 22 εως 40 βαθμούς και στα νησιά από 24 εως 38 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο καιρο και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εως 3 μποφόρ αλλά στον Ευβοϊκό θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 εως 39 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση για τον καιρό του ερχόμενου Σαββάτου…

ΚΥΡΙΑΚΗ
Αίθριος και πολύ ζεστός θα είναι ο καιρός καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοι – βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 20 εως 41εναν βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 22 εως 42 βαθμούς και στα νησιά από 24 εως 38 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Αίθριος θα είναι ο καιρός με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 εως 40 βαθμούς.

Ακούστε τι προβλέπει ο Τάσος Αρνιακός για την ερχόμενη Κυριακή…

ΠΟΤΕ ΔΡΟΣΙΖΕΙ
Αισιόδοξα μηνύματα υπάρχουν απο τη Δευτέρα και μετά καθώς ψυχρές αέριες μάζες μας έρχονται από τη βόρεια Ευρώπη οπότε περιμενουμε σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα δυτικά και βόρεια. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή κυρίως απο την Τρίτη στη βόρεια χώρα με τη δροσιά να κατηφορίζει και νοτιότερα και τον υδράργυρο να πέφτει από 6 εως 8 βαθμούς κελσίου σε σχέση με τις θερμοκρασίες που έχουμε σήμερα. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα αναλάβει δράση και θα φτάσει τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ κάποιες καταιγίδες περιμένουμε πάλι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ 300 ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY ΝΕWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οδηγίες προς τους πολίτες για προστασία από τον καύσωνα

Ένα μενού για να καταπολεμήσεις τον καύσωνα γευστικά και αποτελεσματικά! Και καλή μας όρεξη…

Πάρκο Τρίτση: Μια όαση δροσιάς μέσα στην πόλη – ΦΩΤΟ

Παγωμένο γιαούρτι – Ομορφαίνει δεν παχαίνει

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις…παραλίες! ΦΩΤΟ

Καυτά σορτσάκια στη μάχη κατά του καύσωνα! ΦΩΤΟ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε