Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας-Βροχές κυρίως στα νότια το Σαββατοκύριακο

Οι σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι το κυριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και το απόγευμα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά με νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στη δυτική Κρήτη από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιων διευθύνσεων 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το μεσημέρι τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος στην κεντρική και τη βόρεια χώρα, ενώ στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αναμένονται βροχές που κατά τόπους θα είναι έντονες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε