Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Καταλήψεις στα σχολεία: Λουκέτα, πορείες και καπνογόνα-Δείτε φωτό!

ΦΩΤΟ από dete.gr

Η λίστα των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, μεγαλώνει καθημερινά…

Με αιτήματα την άμεση διανομή βιβλίων, την κάλυψη των κενών σε δασκάλους και καθηγητές, και την ίδρυση νέων σχολείων, μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν κινητοποιήσεις.

Με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης, ξεκινώντας από το άγαλμα του Βενιζέλου και καταλήγοντας στο Εργατικό Κέντρο. Στο μεταξύ, σε κατάληψη βρίσκονται 17 γυμνάσια και λύκεια, ενώ αποχή πραγματοποιούν οι μαθητές σε τέσσερα σχολεία.

Στον χορό των καταλήψεων και τα σχολεία της Φθιώτιδας

Οι μαθητές του 4ου Λυκείου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα έκαναν κατάληψη στο σχολείο, χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια. Εκεί βρέθηκε και ο Λυκειάρχης αλλά και κάποιοι γονείς για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν εξωσχολικοί ενώ διακριτική ήταν και η παρουσία της αστυνομίας. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Μαθητές άναψαν βεγγαλικά στο δημαρχείο της Πάτρας

Έξω απο το δημαρχείο της Πάτρας βρέθηκαν το μεσημέρι μαθητές που έκαναν πορεία ενάντια στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη βιβλίων. Μάλιστα οι μαθητές άναψαν και βεγγαλικά στο μπαλκόνι του Δημαρχείου, ενώ δεν πτοήθηκαν απο την βροχή!
ΦΩΤΟ από dete.gr

ΦΩΤΟ από dete.gr

Συνολικά τα υπό κατάληψη σχολεία φθάνουν τα 22. Στο μεταξύ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος απηύθυνε δημόσια έκκληση προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να συνδράμουν, ώστε να μείνουν ανοικτά τα σχολεία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι λύσεις δεν μπορούν να δοθούν με το να βρίσκονται οι μαθητές στους δρόμους και πίσω από πόρτες σχολείων με λουκέτα, προσθέτοντας: «Οι λύσεις μπορούν να δοθούν αν όλοι μαζί ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας και συντελέσουμε ώστε τα σχολεία να λειτουργούν κανονικά. Οι λύσεις μπορούν να δοθούν μόνο κάτω από συνεργατικά πλαίσια, κυρίως σε περιόδους ιδιαίτερων καταστάσεων. Σε αυτές τις καταστάσεις οφείλουμε όλοι να διακρινόμαστε από πνεύμα αλληλεγγύης και συλλογικότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τους πέταξαν πίσω τα CD κι έφυγαν! Φωτό και βίντεο!

Αχαϊα: Πετροπόλεμος σε υπό κατάληψη σχολείο – Γονείς vs καταληψιών!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε