Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κατάληψη από υπαλλήλους του ΕΚΑΒ μέχρι να πάρουν τα δεδουλευμένα

Κατάληψη από υπαλλήλους του ΕΚΑΒ μέχρι να πάρουν τα δεδουλευμένα

Το απόγευμα οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας, κ. Λοβέρδο όπου ο δεύτερος υποσχέθηκε ότι μέχρι αύριο θα έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη έως ότου, όπως λένε, μεταβούν στα ΑΤΜ και πάρουν τα χρήματά τους, δηλαδή το πρωί της Τετάρτης, όπως τους έχει υποσχεθεί ο υπουργός.

Οπως δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Θεόδωρος Κωνστσταντίνου,”από υποσχέσεις χορτάσαμε. Δεν πιστεύουμε κανέναν. Θέλουμε αυτά που μας χρωστάνε”.

Οι οδηγοί των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ διεκδικούν τα δεδουλευμένα ρεπό, νυχτερινά και αργίες των τελευταίων πέντε μηνών. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εργαζομένων το κράτος οφείλει σε κάθε εργαζόμενο περί τα 1.000 ευρώ.

Χθες πάντως οι υφυπουργοί Υγείας κ.κ. Μ. Τιμοσίδης και Χρ. Αηδόνης ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου 2010 και του Ιανουαρίου 2011. Οι υποσχέσεις αυτές έχουν δοθεί αρκετές φορές από την πλευρά του Υπουργείου χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν τηρηθεί στο ελάχιστο.

Γι αυτό, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν μέσα στο υπουργείο μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Διεκδικούν δεδουλευμένα 5 μηνών και δηλώνουν πως εάν δεν τα πληρωθούν δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε