Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κατάληψη στο γραφείο του γγ του υπ. Υγείας από εργαζομένους στο κρατικό Νίκαιας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για την μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών τους από τον περασμένο Δεκέμβριο διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Λοβέρδος: Δίκαιο το αίτημά τους.

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Υγείας, όταν εργαζόμενοι εισέβαλαν στο γραφείο του γ.γ. του υπουργείου, Νίκου Πολύζου, απαιτώντας μια επίσημη απάντηση για το πότε θα τους καταβληθούν τα χρήματά τους.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων και απέδωσε το πρόβλημα στις γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Βέβαια, η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε την απορία των εργαζομένων: «γιατί όταν πρόκειται για περικοπές δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση;».

Στο μεταξύ, ο κ. Λοβέρδος αποκάλυψε την πρόταση του τεχνικού τμήματος της τρόικα προς το υπουργείο Υγείας, να καταργηθούν 10.000 κρεβάτια από τα δημόσια νοσοκομεία.

«Αν δεν γίνουν αλλαγές ο υπουργός που θα είναι στη θέση αυτή από την 1η Ιανουαρίου του 2012 δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει τα 139 σε όλη την Ελλάδα. Αν δεν περιορίσουμε τη σπατάλη και τις δαπάνες, θα μπορέσουμε να χρηματοδοτούμε μόνο το 60% των νοσοκομείων, αν δεν καταφέρουμε να συγκρατήσουμε κατά 1 δισ. 300 εκατομμύρια τις δαπάνες που είναι ένας στόχος πολύ εφικτός», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Έντονη είναι η αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών στην πρόταση της τρόικα για κατάργηση χιλιάδων κλινών, όπου ο εκπρόσωπος των γιατρών της Νίκαιας πρότεινε όλοι οι Έλληνες να καταθέσουν μηνύσεις.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Νίκαιας καταγγέλλουν και τις μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά σε συσκευές ορών, απαραίτητα υλικά για χειρουργικές επεμβάσεις ακόμη και σε φακέλους για τις εξετάσεις και τα ιστορικά των ασθενών.

Για ελλείψεις υλικών κάνουν λόγο και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Σωτηρία, οι οποίοι το πρωί μαζί με τους συναδέλφους τους από το «Γεώργιος Γεννηματάς», τον Ερυθρό Σταυρό και το ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Μεσογείων διεκδικώντας δεδουλευμένες υπερωρίες τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε