Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Kατάληψη του Δημαρχείου Αθήνας επ’ αόριστον αποφάσισαν οι συμβασιούχοι – Γ.Καμίνης στο Newsit: “Μακάρι να μπορούσα να τους κρατήσω αιώνια”

(ΦΩΤΟ NEWSIT)

 Αύριο στις 11.30 θα κάνουν πορεία προς το Υπ. Εσωτερικών. Στο πλευρό τους με στάση εργασίας από τις 11.00 εως τις 3.00 και οι μόνιμοι υπάλληλοι.

“Εδώ και πάρα πολλά χρόνια επικρατεί στο Δήμο ένα ανώμαλο καθεστώς με τους συμβασιούχους, ειδικά στο χώρο της καθαριότητας. Οι άνθρωποι που μαζεύουν τα σκουπίδια απασχολούνται κατά βάση με συμβάσεις έργου, σαν να είναι εργολάβοι, με δελτίο παροχής υπηρεσιών, πολύ λίγα χρήματα, δίχως ασφάλιση και δίχως εργασιακά δικαιώματα. Τους ανανέωναν συνεχώς αυτές τις συμβάσεις μέχρι που βγήκε η νομοθεσία με τον ΑΣΕΠ και αυτό δε μπορεί να γίνεται άλλο”, δηλώνει στο Newsit ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Και συνεχίζει: “Εγώ τους λέω πως είμαι κοντά τους προκειμένου να πούμε στην κυβέρνηση να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μοριοδοτηθούν λόγω της εμπειρίας τους και να μπορέσουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που θα γίνουν να προσληφθούν. Όσο καθυστερεί η απόφαση του Αρείου Πάγου οι άνθρωποι αυτοί με προσωρινές δικαστικές διαταγές παραμένουν στις θέσεις τους. Δεν πρόκειται να λυθεί η εργασιακή τους σχέση με τον Δήμο μέχρι να βγει η απόφαση του Αρείου Πάγου, μακάρι να μπορέσω να τους κρατήσω αιώνια. Αποσαφηνίζω για μια ακόμη φορά πως δεν υπήρξε προκήρυξη για νέες προσλήψεις, σύμφωνα με την νομοθεσία ο Δήμος έκανε τον προγραμματισμό του, όπως γινόταν κάθε χρόνο, όπως έκανε πέρυσι ο κύριος Κακλαμάνης και ουσιαστικά ουδείς αντιτάχθηκε. Δεν κατάλαβα γιατί αυτό που κάνω φέτος εγώ θεωρείται εγκλημα”.

Όπως δήλωσε στο Newsit, εκπρόσωπος των συμβασιούχων, ο κύριος Γιάννης Χρυσανθακόπουλος “αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνεδρίαση των συμβασιούχων για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, η τάση όμως είναι ο αγώνας να κλιμακωθεί. Σχετικά με τα όσα λέει ο Δήμαρχος Γιώργιος Καμίνης για το ότι δεν προκήρυξε προσλήψεις αλλά ανακοίνωσε τον προγραμματισμό του, οι συμβασιούχοι λένε πως στην ημερήσια διάταξη του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου που αναβλήθηκε υπήρχε αίτημα για προσλήψεις”.

Ακούστε τη δήλωση του κ.Χρυσανθακόπουλου…

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να μην αποσύρει από την ημερήσια διάταξη το θέμα της πρόσληψης 800 νέων συμβασιούχων με οκτάμηνη διάρκεια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων, Βασίλη Πολυμερόπουλο, οι πρόεδροι των τεσσάρων σωματείων εργαζομένων συναντήθηκαν με τον δήμαρχο και του ζήτησαν να αποσύρει οριστικά το θέμα πρόσληψης νέου προσωπικού από την ημερήσια διάταξη, αλλά “ο δήμαρχος προτίμησε να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρά να αποσύρει το θέμα από την ημερήσια διάταξη”.

Οσο αφορά στις δημοτικές παρατάξεις, να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε ότι “είναι πρωτοφανές να ανακοινώνεται ακύρωση συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου, όχι από τον ίδιο τον δήμαρχο ή τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά από το πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων” και ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τάχθηκαν και αυτές στο πλευρό των εργαζομένων και ζήτησαν την απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, πάντως, καταδίκασε “την παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του Δήμου, από ομάδα συμβασιούχων υπαλλήλων του, που διεκδικούν την νομιμοποίησή τους και κάλεσε τους δημότες του δήμου Αθηναίων και τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να “καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις ενέργειες” .

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε