Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατάργηση των διοδίων στα Τέμπη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτό ζητούν οι επιτροπές κατά της ακρίβειας των διοδίων μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Ευθύνες στην πολυεθνική κοινοπραξία “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ”, που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Μαλιακός – Κλειδί, για την βραχόπτωση στα Τέμπη, ζητούν από το ελληνικό Δημόσιο επιτροπές πολιτών “Ακρίβεια- Ανεργία Stop και πανελλαδική επιτροπή ενάντια στα διόδια.

“Η κοινοπραξία να επωμισθεί τόσο το κόστος της αποκατάστασης των Τεμπών, όσο και τις αποζημιώσεις των επαγγελματικών τάξεων, που επλήγησαν από το κλείσιμο το δρόμου” είπε ο συντονιστής των επιτροπών “Ακρίβεια- Ανεργία STOP, Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Επιπλέον ζήτησε μέχρι να επαναλειτουργήσει ο δρόμος στα Τέμπη να καταργηθούν τα διόδια στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.  

Οι επιτροπές επιμένουν ότι τα εκρηκτικά που χρησιμοποίησε η εταιρεία για την διάνοιξη σηράγγων στα Τέμπη προκάλεσαν τις κατολισθήσεις και κάλεσαν εκπροσώπους της εταιρείας να συμμετέχουν σε ημερίδα στα τέλη Φεβρουαρίου για τα αίτια της κατολίσθησης.  

Έρχονται απολύσεις τον Μάρτιο στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης   

Ο εκπρόσωπος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Χρυσόστομος Καρκανάκης υπογράμμισε ότι τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα ημερησίως έχουν μειωθεί από 22 σε 4, ενώ μονοψήφιος αριθμός επιβατών τα προτιμά καθώς το ταξίδι διαρκεί μέσω των παρακαμπτηρίων περίπου 9 ώρες.

Οι εισπράξεις έχουν μειωθεί κατά 80%, σύμφωνα με τον κ. Καρκανάκη, οι μισθοί των 140 εργαζομένων στα τέλη Φεβρουαρίου θα καταβληθούν κατά το ήμισυ και αν η κατάσταση δεν αλλάξει από τον Μάρτιο αναμένονται απολύσεις. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε