Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κατάργηση του πλαφόν ζητούν οι βενζινοπώλες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την άμεση κατάργηση του πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, στους νομούς που έχει επιβληθεί ζητούν οι βενζινοπώλες.

Επίσης, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ζητά και την τροποποίηση του νόμου ώστε στο εξής να επιβάλλονται ανώτατες τιμές όχι μόνο στα πρατήρια αλλά και στα διυλιστήρια και τις εταιρίες εμπορίας.

Η ΟΒΕ υποστηρίζει ότι η επιβολή του πλαφόν σε ορισμένες περιοχές που παρουσίαζαν υψηλότερες τιμές από τις μέσες, ούτε τους καταναλωτές προστάτεψε, αφού ήταν αδύνατη η τήρηση του πλαφόν, ούτε τους βενζινοπώλες οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις αναγκάστηκαν να αγοράσουν σε τιμές υψηλότερες του πλαφόν και προσθέτει:

«Σε άλλες περιπτώσεις οι τιμές ήταν χαμηλότερες του πλαφόν πριν την επιβολή του. Σε ορισμένους νομούς οι βενζινοπώλες βρέθηκαν στο μέσον της διαφωνίας μεταξύ υπουργείου και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για το ύψος του πλαφόν και απειλούνται με πρόστιμα και από τις δύο πλευρές αν ακολουθήσουν τη τιμή της άλλης πλευράς! Οι μόνοι τομείς που έμειναν ανέγγιχτοι από την υπόθεση αυτή ήταν τα κέρδη των διυλιστηρίων και των εταιρειών χονδρικής».

Το πλαφόν επιβλήθηκε στις 24 Μαρτίου στους νομούς Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Φωκίδας, Δωδεκανήσου, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου και ισχύει σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση μέχρι μεθαύριο Κυριακή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε