Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κατάσχεση στους μισθούς και τις συντάξεις όσων χρωστούν στην εφορία!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το μέτρο περιλαμβάνεται στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και όπως είναι φυσικό για μια ακόμη φορά ξεκινάει από τα εύκολα θύματα, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους

ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με μόνη πρόβλεψη … το εναπομείναν υπόλοιπο της κατάσχεσης να μην είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ.
Σημειώνεται μάλιστα ότι ενώ το μέτρο δεν εφαρμόζεται για πρώτη φορά , πλέον η εφαρμογή αυτή θα είναι εντατική, υπο το φως της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.
Είκοσι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχουν υποστεί ανάλογες κατασχέσεις, είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα” ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Β. Αλεβιζόπουλος
“Υπάρχουν δάνεια, παιδιά που σπουδάζουν στην επαρχία και υποχρεώσεις. Δεν είναι καθαρά αυτά τα χρήματα που μένουν στους εργαζόμενους. Το χαράτσι για τα σπίτια μας, θα είμαστε σε αδυναμία να το πληρώσουμε, όπως σε αδυναμία θα είμαστε να πληρώσουμε και το φόρο για τους ανέργους του 2010, όπως και την εκκαθάριση του 2011. Δεν έχει αντίρρηση κανείς να πληρώσει φόρους στο σημείο που είναι η χώρα. Αλλά αυτή η αναδρομικότητα των φόρων και το κράτος που έρχεται και σου παίρνει το εισόδημα διαβίωσης είναι ανάλγητο και απαράδεκτο και θα οδηγήσει στη φτώχεια των ίδιων των εργαζομένων και θα έχει ως αποτέλεσμα και κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων”, ανέφερε.
Η πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ-ΔΥΟ, Φρ.Σταυράκη, είπε στον ίδιο σταθμό πως “είναι ένα μέτρο που ισχύει πάρα πολλά χρόνια, και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και για τις επιχειρήσεις και τις μεταξύ τους συναλλαγές. Μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να έχει ενεργοποιηθεί πιο πολύ, αλλά σε σχέση με τις περικοπές που υπάρχουν και είναι μεγάλες και δυσβάστακτες, αυτό το μέτρο γίνεται ακόμη πιο επώδυνο”.

Διαβάστε επίσης:
Απαράδεκτο! Δεν δίνουν παράταση για την πληρωμή των χαρατσιών στις εφορίες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε