Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Κατασχέθηκαν 3 τόνοι ακατάλληλο ρύζι από το Πακιστάν

Πρόκειται για τη 14η παρτίδα ακατάλληλων, εισαγόμενων από τρίτη χώρα, τροφίμων που μπλοκάρουν οι ελεγκτές της Νομαρχίας.

Συγκεκριμένα οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας Πειραιά απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα σε 3 τόνους ρύζι προέλευσης Πακιστάν από το Ε’ Τελωνείο Πειραιά, καθώς κατά την επιτόπια αυτοψία τους διαπίστωσαν σε αυτό την παρουσία εντόμων.

Για την υπόθεση η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρόκειται για τη 14η παρτίδα ακατάλληλων, εισαγόμενων από τρίτη χώρα, τροφίμων που μπλοκάρουν οι ελεγκτές της Νομαρχίας, από τις αρχές του έτους με το συνολικό βάρος των απορριπτόμενων ποσοτήτων να ξεπερνούν τους 400 τόνους.

Χαρακτηριστικό της προσπάθειας που καταβάλλουν οι μηχανισμοί ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά είναι ότι μετά και τις τελευταίες «επιτυχίες» τους, τα ακατάλληλα για κατανάλωση τρόφιμα είτε ζωικής είτε φυτικής προέλευσης έσπασαν το φράγμα των 7.000.000 κιλών τα τελευταία 8 χρόνια. Σε απόλυτους αριθμούς αντιστοιχούν κατασχέσεις 24 τόνων ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων, κάθε ημέρα, από το 2003 μέχρι σήμερα.

Από αυτή την ποσότητα, τα 4.890.683 κιλά, είναι ακατάλληλα για κατανάλωση τρόφιμα φυτικής προέλευσης, κατά κύριο λόγο εισαγωγής και τα 2.138.645 κιλά είναι ακατάλληλα για κατανάλωση τρόφιμα ζωικής προέλευσης, εγχώρια και εισαγόμενα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε