Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καταθέτει σήμερα για το παραδικαστικό η Χ.Βαληνάκη

Η Χ.Βαληνάκη μαζί με τον Σ.Κεχαγιόγλου. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η Χ.Βαληνάκη μαζί με τον Σ.Κεχαγιόγλου. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Η δικηγόρος Χριστίνα Βαληνάκη, σύζυγος του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, καταθέτει σήμερα ως μάρτυρας για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.
 

 

Η κ.Βαληνάκη κλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
 
Η δίκη αφορά μεταξύ άλλων κατηγορίες για «στημένες» συνθέσεις, για έκδοση ευνοϊκών αποφάσεων καθώς και για φερόμενες έκνομες πελατειακές σχέσεις δικαστών και δικηγόρων.
Ανάμεσα στους κατηγορουμένους, συνολικά 18, συμπεριλαμβάνονται ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, δικαστές και δικηγόροι όπως ο Σάκης Κεχαγιόγλου, ο Γ. Νικολακόπουλος και Ν. Εμμανουηλίδης, δικαστικοί υπάλληλοι κ.λπ.
 
Ένα μεγάλο μέρος του κατηγορητηρίου αναφέρεται σε έκνομες δραστηριότητες της πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία, η οποία παραμένει καταζητούμενη.
 
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Βαληνάκη δεν συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο των μαρτύρων. Ωστόσο στην πορεία έγινε δεκτό από το δικαστήριο το σχετικό αίτημα του κατηγορούμενου αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, που είχε υποστηρίξει ότι είναι αναγκαία η κατάθεσή της στο ακροατήριο, καθώς η κ. Χ. Βαληνάκη είχε συνεργασία στο παρελθόν με το δικηγορικό γραφείο του Σάκη Κεχαγιόγλου.
 
Μάλιστα η κ. Βαληνάκη στις 31 Ιουλίου 2006 είχε καταθέσει με απόλυτη μυστικότητα, βραδιάτικα, στον τότε εισαγγελέα του ΑΠ κ. Γ. Σανιδά που διενεργούσε την προανάκριση για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.
 
Η ίδια είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε κάποιο ουσιαστικό ρόλο στην εν λόγω υπόθεση ούτε σε άλλη υπόθεση και ότι εν πάση περιπτώσει λειτουργούσε κατ’ εντολήν του Σ. Κεχαγιόγλου, που είχε την ευθύνη του δικηγορικού γραφείου.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε