Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Καταχείμωνο χωρίς ρεύμα λόγω χαρατσιού μέσω ΔΕΗ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Από 40 ως και 70 παροχές ρεύματος κόβουν καθημερινά σε ολόκληρο το νομό Ηρακλείου οι υπάλληλοι της ΔΕΗ καθώς οι πολίτες αδυνατούν λόγω κρίσης να πληρώσουν τους ολογαριασμούς.

Εν έτει 2011 υπάρχουν άνθρωποι που επέστρεψαν στη λάμπα πετρελαίου και την ξυλόσομπα λόγο φτώχειας και τα πράγματα, υπογραμμίσουν, θα γίνουν χειρότερα με το που θα αρχίσουν να καταφτάνουν οι λογαριασμοί με το χαράτσι.

Στελέχη της ΔΕΗ στο Ηράκλειο υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση είναι δραματική και εκφράζουν φόβους ακόμα και για το ενδεχόμενο κοινωνικής αναταραχής. Εκατοντάδες νοικοκυριά, γέροντες με προβλήματα υγείας, πολύτεκνες οικογένειες με μικρά παιδιά, άνεργοι, ζουν ήδη χωρίς ηλεκτρικό επειδή δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το λογαριασμό.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά σοβαρών επεισοδίων που έχουν σημειωθεί σε βάρος ιδιωτικών συνεργείων που συνάπτουν συμβάσεις με τη ΔΕΗ. Οι προπηλακισμοί, ακόμα και οι βιαιοπραγίες σε βάρος συνεργείων είναι καθημερινό φαινόμενο. Σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως σε χωριά, έχουν ακόμα και καταδιωχθεί από κατοίκους.

Διαβάστε επίσης:
ΓΕΝΟΠ: Στήνει ομάδες περιφρούρησης για να μην κόψουν το ρεύμα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε