Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ - «Να πουλήσουν τα κότερά τους, όχι τη ΔΕΗ»

Κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ - «Να πουλήσουν τα κότερά τους, όχι τη ΔΕΗ»
ΦΩΤΟ NEWSIT
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 16.02.2011 | 20:47
Πρώτη δημοσίευση: 16.02.2011 | 18:58

Αντιδρώντας στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, εργαζόμενοι στην επιχείρηση κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, επί της οδού Χαλκοκονδύλη.

Από τις 18:00 το απόγευμα, είχε διακοπεί και η κυκλοφορία στην οδό Χαλκοκονδύλη, αλλά λίγο πριν από τις 21:00 ο αποκλεισμός τελείωσε. Το κτίριο, πάντως, εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους τα προσεχή 24ωρα προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε περαιτέρω μετοχοποίηση, ιδιωτικοποίηση ή εκχώρηση μάνατζμεντ της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

«Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε», αναφέρει το πανό που έχει αναρτηθεί στην πρόσοψη του κτιρίου. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους και όταν χαρακτηριστικά τόνισαν «η φυλακή δε μας φοβίζει».

"Ας πουλήσουν τα σπίτια ή τα κότερά τους" δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.Εναερίτες της ΔΕΗ κατεβαίνουν το... κτίριο, με τα καπνογόνα ανά χείρας - ΦΩΤΟ NEWSIT
Εναερίτες της ΔΕΗ κατεβαίνουν το... κτίριο, με τα καπνογόνα ανά χείρας - ΦΩΤΟ NEWSITΞεκάθαρο το μήνυμα των εργαζομένων - ΦΩΤΟ NEWSIT
Ξεκάθαρο το μήνυμα των εργαζομένων - ΦΩΤΟ NEWSIT
Οι ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προειδοποίησε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Φωτόπουλος, τόνισε πως θα επιδιώξει συνάντηση με την αρμόδια υπουργό, Τινα Μπιρμπίλη.
"Δεν τα φάγαμε εμείς, δεν τα κλέψαμε εμείς, σε εμάς δεν περισσεύει κανείς" - ΦΩΤΟ NEWSIT
"Δεν τα φάγαμε εμείς, δεν τα κλέψαμε εμείς, σε εμάς δεν περισσεύει κανείς" - ΦΩΤΟ NEWSIT
«Η ΔΕΗ είναι η μόνη σκληρή βιομηχανία που απέμεινε στη χώρα. Είναι ο μοναδικός πάροχος Ηλεκτρικής Ενέργειας, για τις πιο απόμακρες και ακριτικές περιοχές του τόπου. Είναι ο μοναδικός φορέας που εγγυάται το κοινωνικό τιμολόγιο.
Η ΔΕΗ δεν είναι μονάχα εθνικός πλούτος, είναι πολιτισμός… και ο πολιτισμός δεν πωλείται. Γι΄ αυτό το 51% πρέπει να παραμείνει στο κράτος», αναφέρει ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Ομοίωμα σταυρωμένου τεχνικού της ΔΕΗ - ΦΩΤΟ NEWSIT
Ομοίωμα σταυρωμένου τεχνικού της ΔΕΗ - ΦΩΤΟ NEWSIT
Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι «το ενδεχόμενο στρατηγικού επενδυτή και τυχόν σχέδια για αλλοίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, είναι… ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ. (...) Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ».

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook