Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κατεβάζει… ρολά η χώρα – 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε δημόσιο και ΔΕΚΟ – Νεκρώνουν αεροδρόμια και λιμάνια – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Ακινητοποιημένα ως τις 09:00 λεωφορεία και ως τις 08:00 τα τρόλεϊ
– Κανονικά θα κινηθεί το μετρό, δε θα κινηθούν ΟΣΕ και Προαστιακός
– Προβλήματα σε αεροδρόμια και λιμάνια – Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία
– Απεργούν επίσης δάσκαλοι, καθηγητές, δικηγόροι – Κλειστές φορίες και τα ασφαλιστικά Ταμεία
– Στις 11:00 η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, 10:30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας παραλύουν ξανά, εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή στην κινητοποίηση αναμένεται να είναι μεγάλη, με τους εργαζόμενους να βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο, την έκτακτη εισφορά, το χαράτσι στα ακίνητα και τις επερχόμενες μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.

Η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ήταν από τους πρώτους που ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην κινητοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι την Τετάρτη δεν θα υπάρχουν τρένα και προαστιακός. Κανονικά θα κινηθούν μόνο οι συρμοί του Μετρό, εκτός από εκείνους που εκτελούν το δρομολόγιο Δουκίσσης Πλακεντίας-αεροδρόμιο. Η γραμμή αυτή ανήκει στον ΟΣΕ.

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν κανονικά από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, τα τρόλεϊ 08:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ, ενώ ο ΗΣΑΠ και το Τραμ θα κινηθούν κανονικά από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, όπως τόνιζαν οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για να πάρει μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο και την πορεία προς τη Βουλή.

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να σημειωθούν στα αεροδρόμια, όπου τους ταξιδιώτες περιμένει μεγάλη ταλαιπωρία. Ο ελληνικός εναέριος χώρος έκλεισε για 24 ώρες λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην πανελλαδική απεργία. Ως τα μεσάνυχτα, λοιπόν, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια. Ήδη, η Olympic Air και η Aegean ανακοίνωσαν ματαιώσεις πτήσεων. 

Προβλήματα θα υπάρξουν την Τετάρτη στα λιμάνια καθώς οι εργαζόμενοι στα εμπορικά λιμάνια όλης της χώρας και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Από τις κινητοποιήσεις δε λείπουν ούτε οι εκπαιδευτικοί. Δάσκαλοι, καθηγητές και καθηγητές ΤΕΙ συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού και γενικότερα την κατάσταση στην Παιδεία.

Και οι δικηγόροι θα συμμετέχουν στην απεργία. Διαμαρτύρονται για «την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, την ειδική έκτακτη εισφορά και το τέλος ακινήτων, τη δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, την επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την επιβολή ΦΠΑ 23%». Κλειστά σήμερα θα είναι όλα τα δικαστήρια της χώρας αφού απεργούν και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Θα υπάρξει προσωπικό ασφαλείας όπως γίνεται σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων.

Κλειστά θα είναι τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων φύλαξης αρχαιοτήτων κάλεσε τους φύλακες να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Να κατεβάσουν ρολά στα καταστήματά τους και να συμμετάσχουν τόσο στη σημερινή απεργία όσο και σε εκείνη της 19ης Οκτωβρίου κάλεσε τους εμπόρους η ΕΣΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία την Τετάρτη

Σοβαρά προβλήματα την Τετάρτη στα λιμάνια

Οι δικηγόροι συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης

Χωρίς τρένα και προαστιακό την Τετάρτη

Ματαιώνονται όλες οι πτήσεις της Olympic Air

Δε θα πετάξει τίποτα την Τετάρτη – 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Kήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, στις 5 Οκτωβρίου

Με καταλήψεις «απαντά» στην εφεδρεία η ΑΔΕΔΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε