Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατευθύνεται προς τη Βουλή το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

Με πορεία, αυτη την ώρα προς τη βουλή ολοκληρώνεται το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοτζιά, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Έλληνες και μετανάστες μέλη μεταναστευτικών, αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας και με μουσική, χορό, πανό και σημαίες ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στα αυξανόμενα φαινόμενα ρατσισμού, τη βία, τις διακρίσεις, τη φτώχεια και την ανεργία.Κεντρικά συνθήματα της συγκέντρωσης “κανένας εργάτης ανασφάλιστος, κανένας μετανάστης χωρίς χαρτιά” και “έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας”,

“Ζούμε δύσκολες στιγμές. Ο ρατσισμός έχει αυξηθεί πολύ τον τελευταίο καιρό. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όλοι μαζί ενάντια στη βία και τον ρατσισμό”, τόνισε στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου Κούρδων “Οι μετανάστες έχουν γίνει σήμερα σάκος του μποξ για την τρόικα και την κυβέρνηση και χρησιμοποιούνται σαν εξιλαστήρια θύματα”δήλωσε απ την πλευρά του ο κ. Θανάσης Κούρκουλας από την κίνηση “Απελάστε τον ρατσισμό” επισημαίνοντας: “Η κοινωνία που αντιστέκεται είναι εδώ. Ο κόσμος έχει στην καρδιά του πρόσφυγες και μετανάστες” Στα πλαίσια των εκδηλώσεων κατα του ρατσισμου αυριοτο απόγευμα στην Καλλιθέα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αστυνομία χώρισε την Αθήνα στα δυο – Αχαρνών οι ακροδεξιοί, 3ης Σεπτεμβρίου οι αντιρατσιστές

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε