Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καθαρίστριες σχολείων: Έκλεισαν την Πανεπιστημίου για να τις ακούσουν! ΦΩΤΟ

Καθαρίστριες σχολείων: Έκλεισαν την Πανεπιστημίου για να τις ακούσουν! ΦΩΤΟ

Στον δρόμο έχουν βγει από το πρωί καθαρίστριες των σχολείων μετά τις μειώσεις των μισθών τους κατά 10%. Συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και στην συνέχεια είδαν τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή. Εκείνος τους είπε ότι θα κοιτάξει το αίτημά τους και τους παρέπεμψε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

 Όμως, όταν εκείνος αρνήθηκε να τις δει, οι καθαρίστριες εξαγριωμένες έκλεισαν την οδό Πανεπιστημίου. Αυτό ανάγκασε τον υπουργό να το ξανασκεφτεί και δέχτηκε να τις συναντήσει….

Ανάμεσα στα αιτήματα τους ειναι η ανανέωση των συμβάσεων τους για τη νέα σχολική χρονιά και μόνιμη πλήρης και σταθερή εργασία με αοριστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ζητούν ακόμη τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρις όρους και προϋποθέσεις, αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ.

“Αμειβόμαστε με 33,77 ευρω μικτά τον μήνα για κάθε αίθουσα διδασκαλίας. Το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών μας ειναι χαμηλό ασχέτως ωραρίου με την υποχρέωση να παραδίδουμε καθε μερα το σχολείο καθαρό και ασφαλές”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι καθαρίστριες.

Οπως καταγγέλουν δεν λαμβάνουν ούτε το δώρο Χριστουγέννων και του Πάσχα, όπως επισης και το επίδομα άδειας. “Δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε μια άδεια”, λένε χαρακτηριστικά στο Newsit.gr οι καθαρίστριες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε