Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καθαρίζουν την Αθήνα από τα σκουπίδια

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.12.2009 | 08:09
Πρώτη δημοσίευση: 11.12.2009 | 00:09

Για αρκετές ακόμη μέρες θα πρέπει να ανεχτούν οι Αθηναίοι τα σκουπίδια αφού μπορεί να έληξε η απεργία...

όμως οι τόνοι σκουπιδιών είναι αρκετοί και θα χρειαστούν μέρες για να μαζευτούν. Με την βροχή όμως να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα μετά από συνεδρίαση το απόγευμα της Πέμπτης αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης είπε ότι "οι εργαζόμενοι γύρισαν στη δουλειά τους, η Αθήνα θα είναι έτοιμη να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και να υποδεχθεί την καινούργια χρονιά με όσους και όσες την αγαπούν και επειδή αυτός που θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη γι’ αυτή την ταλαιπωρία, δεν πρόκειται να το πράξει ,ζητώ εγώ συγνώμη από τους συμπολίτες μου εξ’ ονόματος όλων". 
 
Νωρίτερα το δικαστήριο έκανε δεκτή εν μέρει προσφυγή του Δήμου που ζητούσε να κηρυχθεί η κινητοποίηση των συμβασιούχων παράνομη και καταχρηστική. Στην απόφασή του το δικαστήριο -μεταξύ άλλων- επικαλέσθηκε λόγους δημόσιας υγείας αλλά και δημοσίου συμφέροντος ενόψει των γιορτών.

Ο δήμαρχος της Αθήνας έκανε νέα έκκληση στους εργαζόμενους να υπακούσουν στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και να βγουν στους δρόμους να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος της Αθήνας και ο υπουργός Εσωτερικών αντάλλαξαν πυρά για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους του κέντρου. Ο κ. Ραγκούσης είπε : "Ο Δήμος της Αθήνας έχει 600 συμβασιούχους στην καθαριότητα που ζητούν την μονιμοποίησή τους και η ηγεσία του Δήμου λέει ότι είναι δίκαιο το αίτημά τους, γι’ αυτό η πόλη αντιμετωπίζει αυτά τα χάλια τις τελευταίες ημέρες. Ιδού τα αδιέξοδα, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική".

Λίγο αργότερα ο Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε ότι "αν ένας είναι υπεύθυνος είναι η αδιαλλαξία της Κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράζεται με την τοποθέτηση του κυρίου υπουργού" και συνέχισε "επειδή πρόκειται για ανθρώπους που στο δήμο της Αθήνας, λόγω δικής μου απόφασης παίρνουν 865 ευρώ και όχι 690, μαζεύουν σκουπίδια από τους δρόμους, αφήνω τον πολίτη να κρίνει το πόσο ευσταθεί η παρατήρηση του".ΩΡΑ 11:05 Έξω από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός τα σκουπίδια έχουν φτάσει στο ύψος της περίφραξης. 
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR
ΩΡΑ 11:06 Και στον εσωτερικό χώρο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός η κατάσταση είναι απελπιστική. 
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR


   Διαδώστε αυτό το άρθρο