Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 8 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καθηγητής εκβίαζε φοιτητές ότι θα τους "κόψει" αν δεν τον ψηφίσουν!

Καθηγητής εκβίαζε φοιτητές ότι θα τους `κόψει` αν δεν τον ψηφίσουν!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.09.2010 | 07:17
Πρώτη δημοσίευση: 08.09.2010 | 16:47

Η απίστευτη υπόθεση εκτυλίχθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο καθηγητής τέθηκε σε παύση για τρεις μήνες.


Πρόκειται για έναν καθηγητή της ιατρικής σχολής, εις βάρος του οποίου είχαν γίνει πολλές καταγγελίες από φοιτητές. Σύμφωνα με αυτές, ο καθηγητής τους εκφόβιζε και τους απειλούσε ότι αν δεν τον ψήφιζαν στις προεδρικές εκλογές της ιατρικής, θα τους έβαζε χαμηλό βαθμό στην εξεταστική!

Μάλιστα, όπως είπαν οι φοιτητές, τους έλεγε ότι θα πάρουν χαμηλό βαθμό όχι μόνο από τον ίδιο αλλά και από άλλους καθηγητές, οι οποίοι "θα δυσαρεστούνταν" αν δεν έβγαινε στις εκλογές ο συγκεκριμένος υποψήφιος συνδυασμός!

Άλλοι φοιτητές σε καταθέσεις τους, ανέφεραν πως αυτοί οι καθηγητές που θα "υποστήριζαν" τον συγκεκριμένο άνθρωπο, έκαναν μαθήματα αποφασιστικά για τη λήψη του πτυχίου και άρα, αν απειλές έβγαιναν αληθινές, τότε υπήρχε κίνδυνος οι φοιτητές να μην πάρουν πτυχίο!
 
Οι καταγγελίες των παιδιών, οι οποίες αφορούν τις προεδρικές εκλογές της ιατρικής σχολής για το 2007,  κατατέθηκαν στις απερχόμενες πρυτανικές αρχές οι οποίες μετά από ΕΔΕ, διαπίστωσαν ότι όντως, οι καταγγελίες ευσταθούν!

Τελικά, από την 1η Σεπτεμβρίου ο καθηγητής μπήκε σε τρίμηνη παύση από τα διδακτικά, ερευνητικά και διοικητικά του καθήκοντα, με τις ανάλογες οικονομικές επιπτώσεις, με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΑΕΙ.

Πρωτοφανή χαρακτήρισε την υπόθεση ο απερχόμενος πρύτανης, Αναστάσιος Μάνθος...   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook