Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή για τις λαϊκές

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Προκλήθηκε χάος στους δρόμους του κέντρου από την καθιστική διαμαρτυρία των πωλητών λαϊκών αγορών.

 

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων που είναι και πωλητές λαϊκών αγορών μπροστά από τη Βουλή με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται στο σημείο. Κλειστή ήταν για αρκετή ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους. 

Οι πωλητές λαϊκών αγορών αντιδρούν στην αλλαγή του τρόπου φορολόγησής τους. Οι επαγγελματίες πωλητές δεν απήργησαν πάντως και οι λαϊκές λειτούργησαν κανονικά. 


 
Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών καταγγέλλει τη δημιουργία αγροτών «δύο ταχυτήτων με τις αποφάσεις της κυβέρνησης» και σήμερα πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών και πορεία προς τη Βουλή.
 
Το πρωί της Τρίτης οι παραγωγοί πωλητές προχώρησαν σε αποκλεισμό του Υπουργείου Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων και το λογιστικό προσδιορισμό, καθώς εκτιμούν ότι τα μέτρα αυτά θα επιφέρουν αύξηση του καλλιεργητικού κόστους παραγωγής κατά 15% έως 20% που μαζί με την αύξηση του ΦΠΑ θα οδηγήσουν σε αύξηση της τιμής των προϊόντων κατά 30% σε βάρος των καταναλωτών.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε