Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καθυστερήσεις σε πτήσεις από την στάση εργασίας

Καθυστερήσεις σε πτήσεις από την στάση εργασίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.09.2011 | 16:44
Πρώτη δημοσίευση: 04.09.2011 | 14:34

Προβλήματα στις πτήσεις την Κυριακή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αρκετές πτήσεις έφυγαν από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” με καθυστέρηση τουλάχιστον μίας ώρας, λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega προβλήματα σημειώνονται σήμερα και σε περιφερειακά αεροδρόμια, με ανάλογης διάρκειας καθυστερήσεις.

Η στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας (από τις δύο το μεσημέρι ως τις έξι το απόγευμα) κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αντιδρούν σε περαιτέρω μείωση των ανταποδοτικών δαπανών για την εναέρια κυκλοφορία.

“Με αίτημα την αποτροπή οποιασδήποτε περαιτέρω μείωση των ανταποδοτικών δαπανών για την Εναέρια Κυκλοφορία, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το μισθολογικό κόστος των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, μείωση που έχει ως άμεση συνέπεια την απώλεια εσόδων πολλών εκατομμυρίων ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο και την απαξίωση των Υπηρεσιών Εναέριας Κυκλοφορίας” αναφέρουν.

Σημειώνεται ότι οι ελεγκτές αμείγονται από το Eurocontrol και όχι από τα κρατικά Ταμεία και όποια περικοπή δεν θα ωφελήσει το δημόσιο.   Διαδώστε αυτό το άρθρο