Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 11 Αθήνα Αναλυτικά

Κατηγορούμενη η Ελλάδα για μη συμμόρφωση στις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κατηγορούμενη η Ελλάδα για μη συμμόρφωση στις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2013 | 16:41
Πρώτη δημοσίευση: 18.02.2013 | 16:41

Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης θα εξετάσει τη μη συμμόρφωση της Ελλάδας και άλλων 17 ευρωπαϊκών χωρών, στην εκτέλεση αποφάσεων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα αίτια της μη συμμόρφωσης, με τις τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Ελλάδας κι άλλων 17 χωρών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρόκειται να εξετάσει στις 5-7 Μαρτίου, η Επιτροπή Υπουργών του Οργανισμού που είναι αρμόδια για την επίβλεψη της ορθής εκτέλεσης των αποφάσεων του Δικαστηρίου.

Πρόκειται να εξετασθεί η μη συμμόρφωση σε αποφάσεις του Δικαστηρίου, από την Ελλάδα, την Αλβανία, το Βέλγιο, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γεωργία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Μάλτα, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Ρωσική Ομοσπονδία, τη Σερβία, τη Σλοβενία, την Τουρκία και την Ουκρανία.

Ειδικά για την Ελλάδα θα εξετασθεί η μη συμμόρφωση της χώρας στην καταδικαστική απόφαση επί της υπόθεσης Μ.S.S κατά Βελγίου και Ελλάδας, που αφορά την απέλαση αιτούντος άσυλο από το Βέλγιο προς την Ελλάδα και στις καταδικαστικές αποφάσεις στις υποθέσεις “Μιχελουδάκης-Διαμαντίδης και άλλοι κατά Ελλάδος” καθώς και “Γλυκαντζή-Κόντη και άλλοι κατά Ελλάδος”, που αφορούν σε καταδίκη της χώρας μας για υπερβολική διάρκεια της ποινικής διαδικασίας και για έλλειψη αποτελεσματικών ένδικων μέσων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ελλάδα και 8 ακόμη κράτη - μέλη, καθυστέρουν στην εκτέλεση διακαστικών αποφάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τόσο κακό είναι που είμαι Παναθηναϊκός; - ΒΙΝΤΕΟ

 

Next year στην Ελλάδα ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

 

Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά
  2. Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα
  3. Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς! Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς!
  4. Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες! Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες!
  5. Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία” Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία”
  6. Συμφώνησε το Βέλγιο για τη CETA – Ικανοποίηση σε Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συμφώνησε το Βέλγιο για τη CETA – Ικανοποίηση σε Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook