Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κάτω από ένα ευρώ η χρέωση για τα ραντεβού στον ΕΟΠΠΥ

Κάτω από ένα ευρώ η χρέωση για τα ραντεβού στον ΕΟΠΠΥ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.09.2012 | 20:28

Κάτω του ενός ευρώ θα είναι η χρέωση για κάθε κλήση από σταθερό τηλέφωνο προς τα τέσσερα νούμερα για ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στη Βουλή.

Όπως ενημέρωσε τους βουλευτές Κώστα Μαρκόπουλο (ΑΝ.ΕΛ.) και Ηλία Παναγιώταρο (Χρυσή Αυγή) κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησής τους για το θέμα του κόστους των τηλεφωνικών κλήσεων αυτών, πέτυχε έκπτωση 10% με τις εταιρείες που παρέχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Δεδομένου ότι οι ερωτώντες βουλευτές είπαν πως και υψηλό είναι το κόστος και η διαφημιστική καμπάνια δημιουργεί σύγχυση, ο κ. Σαλμάς συμφώνησε, εξήγησε όμως πως τη σύμβαση με τις εταιρείες την βρήκε ολοκληρωμένη κι εκείνο που έκανε ήταν να διαπραγματευτεί και τελικώς να πετύχει έκπτωση ώστε η κλήση να κοστίζει κάτω του ενός ευρώ. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η σύμβαση έδινε τη δυνατότητα στις εταιρείες να προσφέρουν την υπηρεσία στην ανώτατη τιμή του 1,08 ευρώ, ενώ με την διαπραγμάτευση επετεύχθη να μην εξαντληθεί το πλαφόν στη χρέωση.

Σε κάθε περίπτωση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αν εντός του μηνός δεν λειτουργήσει «προς τα κάτω» ο ανταγωνισμός θα επανεξετασθεί το θέμα κι ενδεχομένως να υπάρξει νέος διαγωνισμός ώστε να βρεθεί πάροχος που θα προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή προς όφελος των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο