Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κάτω από τη βάση έγραψαν πολλοί μαθητές - Τι θα γίνει στις δημοφιλείς σχολές

Ισμήνη Λέντζου | lentzou@newsit.gr
Κάτω από τη βάση έγραψαν πολλοί μαθητές - Τι θα γίνει στις δημοφιλείς σχολές
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.05.2011 | 12:25
Πρώτη δημοσίευση: 30.05.2011 | 11:44

Λιγότερους αριστούχους και περισσότερα γραπτά κάτω από τη βάση δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις. Που αναμένεται πτώση των βάσεων.

Όπως δήλωσε στο Newsit o εκπαιδευτικός ερευνητής Χρήστος Κάτσικας "τα πρώτα στοιχεία από τις βαθμολογίες των υποψηφίων δείχνουν ότι φέτος στα περισσότερα μαθήματα και μάλιστα στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας έχουμε χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι".

ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Ο κύριος Κάτσικας αποκάλυψε πως "ιδιαίτερα στα μαθηματικά γενικής παιδείας, στα μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, στη φυσική θετικής και τεχνολογικής κατέυθυνσης, στα αρχαία ελληνικά και στη λογοτεχνία έχουν διαπιστωθεί επιδόσεις οι οποίες φαίνεται αφενός ότι μειώνουν τους αριστούχους αφετέρου ότι αυξάνουν το ποσοστό των υποψηφίων σε σχέση με πέρυσι που βρίσκονται κάτω από τη βάση. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε μπορούμε να έχουμε ένα πρώτο συμπέρασμα το οποίο απομένει να επιβεβαιωθεί όταν θα έχουμε στα χέρια μας περισσότερα βαθμολογικά στοιχεία".

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του εκπαιδευτικού ερευνητή πτώση των βάσεων αναμένεται στις " υψηλόβαθμες σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή τις φυσικομαθηματικές σχολές, την πληροφορική και τις πολυτεχνικές βεβαίως σχολές της Αθήνας και της περιφέρειας. Επίσης πτώση των βάσεων τους θα έχουν οι σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, αναφερόμαστε κυρίως στις υψηλόβαθμες ιατρικές και οδοντιατρικές σχολές και τις φαρμακευτικές. Είναι ασαφή ακόμη τα πράγματα στο 5ο επιστημονικό πεδίο των οικονομικών επιστημών ενώ θα υπάρχει μάλλον πτώση των βάσεων σε υψηλόβαθμα τμήματα των παιδαγωγικών και των νομικών σχολών στο 1ο επιστημονικό πεδίο με βάση τα στοιχεία που έχουμε έως τώρα".

Ακούστε τη δήλωση του κυρίου Κάτσικα...Σαφέστερη εικόνα πάνως αναμένεται να έχουμε το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Aυλαία σήμερα για τις Πανελλαδικές

Άρση απορρήτου για τα ηλεκτρονικά σκονάκια των Πανελλαδικών 

Άλλοι 20 μαθητές είχαν πάρει τα θέματα με SMS!

Αποκλειστικά στο NewsIt ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου: "Εγώ έστειλα το sms"Ισμήνη Λέντζου
Tags: ΒΑΣΕΙΣ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Πανελλήνιες 2017: Σε ποιες σχολές θα “εκτοξευθούν” οι βάσεις! Σκληρή μάχη ανάμεσα στους αριστούχους Πανελλήνιες 2017: Σε ποιες σχολές θα “εκτοξευθούν” οι βάσεις! Σκληρή μάχη ανάμεσα στους αριστούχους