Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Κάτω απο βροχή το πανεργατικό συλλαλητήριο

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Χιλιάδες  πολίτες που αντιτίθενται στις μεγάλες ανατροπές που φέρνει το ασφαλιστικό πραγματοποίησαν πορεία απο την πλατεία Κοτζιά, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κοτζιά, όπου απηύθυναν ομιλίες εκπρόσωποι των συνδικάτων και στη συνέχεια μέσω της Σταδίου έκαναν πορεία προς τη Βουλή.

 “Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, όσο συνεχίζονται οι αντεργατικές απαιτήσεις της τρόικας” δήλωσε ο Στάθης Ανέσης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ.”Στέλνουμε μήνυμα ότι τα μέτρα δεν θα περάσουν. Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση” είπε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Παπαντωνίου. “Όλα θα κριθούν στους δρόμους” δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

ΩΡΑ 13.30 Λ. ΑΜΑΛΙΑΣ

Παράλληλα, συγκεντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης πραγματοποίησαν το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου στη συμπρωτεύουσα οι διοικήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ). Οι συγκεντρωθέντες ξεκίνησαν πορεία προς το πρώην υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ωστόσο διαλύθηκαν στο ύψος του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης. 

“Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Αντιστεκόμαστε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θέλουν να καταργήσουν ιστορικές κατακτήσεις μας και μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση” αναφέρει ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ. “Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την κατά 35% μείωση των μισθών και των συντάξεών μας, τις απολύσεις, τα νέα φορολογικά βάρη, το πάγωμα των αυξήσεων, τις νέες ιδιωτικοποιήσεις, τις ανατροπές των εργασιακών μας σχέσεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων” συμπληρώνεται.

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους “στην υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών και θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους. Δικαιώματα τα οποία υπονομεύονται από την ασκούμενη πολιτική”.

Τα συνδικάτα προσανατολίζονται σε νέες απεργίες με την κατάθεση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου. 

 

Ώρα 11.40 πλατεία Κοτζιά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε