Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Καβάλα: Μεγάλες ζημιές από έντονη χαλαζόπτωση!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η χαλαζόπτωση προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές σε καλλιέργειες και περιουσίες…

Η έντονη χαλαζόπτωση, σε μέγεθος καρυδιού, που έπληξε επί 40 λεπτά, το βράδυ του Σαββάτου, τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Ορφανού, δυτικά της Καβάλας, προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές σε καλλιέργειες και περιουσίες.

Ο δήμαρχος Ορφανού Απόστολος Κατεβάογλου κάνει λόγο για συνολική καταστροφή σε αμπελοκαλλιέργειες κυρίως στις ποικιλίες Σουλτανίνα και Βικτόρια όπως και σε πολλές ποικιλίες κρασοστάφυλων. Ο δήμαρχος τονίζει ότι η ισχυρή νεροποντή που ακολούθησε της χαλαζόπτωσης είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα στην παραλία Οφρυνίου, μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή. Οι περισσότερες καταστροφές μέχρι στιγμής εντοπίζονται στα δημοτικά διαμερίσματα Ακροποτάμου και Κάρυανης.

Όμως και στα ορεινά δημοτικά διαμερίσματα Φωλιάς και Μυρτοφύτου του γειτονικού δήμου Ελευθερών έπεσε χαλάζι νωρίς σήμερα το πρωί χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστό το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν.

Ο δήμαρχος Ελευθερών Χαράλαμπος Χρυσανίδης τόνισε ότι από χθες το μεσημέρι έχουν τεθεί σε πλήρη λειτουργία τα αντιχαλαζικά κανονάκια ασετιλίνης προκειμένου να προληφθεί η έντονη χαλαζόπτωση κυρίως στις περιοχές του δήμου που υπάρχουν εκτεταμένες καλλιέργειες σουλτανίνας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν προβλήματα και στο Άργος Ορεστικού στην Καστοριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Θεσσαλονίκη: ‘Ερχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε