Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καζάνι που βράζει η ΝΔ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Δύο εβδομάδες πρίν απο την εκλογή του νέου προέδρου στη ΝΔ
 
έρευνα της FOCUS για την Real News δείχνει το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται μπροστά με ποσοστό 20,6%.

Στην ερώτηση “Αν την άλλη Κυριακή είχαμε εκλογές ποιό κόμμα θα ψηφίζατε” το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 42,7% έναντι 22,1% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,8%, ο ΛΑΟΣ με 6,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 3,5%.

Κι ενώ η ΝΔ “βυθίζεται” , η αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων χτυπάει κόκκινο.

Στόχος επίθεσης επειδή είναι γυναίκα, υποστήριξε ότι γίνεται η Ντόρα Μπακογιάννη. Απο τις Σέρρες μίλησε για την προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, επικρίνοντας όμως αυτούς που, όπως είπε, προσπαθούν να “τον κόψουν και να τον ράψουν στα μέτρα τους”. 
Ο Αντώνης Σαμαράς που περιόδευσε σε Ημαθία, Πιερία και Χαλκιδική, χαρακτήρισε γελοιότητες και ασυναρτησίες τις φήμες ότι κινδυνεύει η ενότητα της ΝΔ και τόνισε ότι δικός του στόχος δεν είναι οι εσωκομματικοί αντίπαλοι, αλλά το ΠΑΣΟΚ. “Στόχος μας είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη ΝΔ, που θα συσπειρώνει πολίτες και ψηφοφόρους από παντού”, υποστήριξε.


Οι δημοσκοπήσεις στον κυριακάτικο τύπο δείχνουν σαφές προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά, ενισχύοντας και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του NewsIt.gr.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, που πρίν απο δύο χρόνια έχασε στην αντίστοιχη διαδικασία, σε συνέντυξή του στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” συμβουλέυει: “Ο ηττημένος ας λάβει υπόψη του τη δική μου συμπεριφορά ως προς τη διασφάλιση της ενότητας του πολιτικού του χώρου”.
Στο μεταξύ, λάδι στη φωτιά ρίχνει ο βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης που δήλωσε οτι θα αποχωρήσει απο την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Μιλώντας επίσης στη 

Real News, καταγγέλλει πρόσωπα και πρακτικές μέσα στο κόμμα. Δηλώνει “αηδιασμένος” απο τον τρόπο που εξελίσσεται η κούρσα της διαδοχής και απο τα “μαχαιρώματα” που δέχεται απο βουλευτές που πρόσκεινται στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε