Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κερατέα: Μάχη χωρίς τέλος κατοίκων – κυβέρνησης

Μια ημέρα μετά τα σφοδρότατα επεισόδια στην Κερατέα μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ η κατάσταση στο εξεγερμένο χωριό δεν έχει αλλάξει σε τίποτα. Aκούστε τι δήλωσε στο Newsit ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής.

Εκατοντάδες κάτοικοι είναι στο μπλόκο του Οβριόκαστρου και δηλώνουν περισσότερο αποφασισμένοι από ποτέ να μην υποχωρήσουν στην άρνησή τους να γίνει ο ΧΥΤΥ στην Κερατέα. Η λεωφόρος Λαυρίου στο σημείο εκείνο παραμένει κλειστή.

Αργά το βράδυ της Τρίτης δόθηκε στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Λαυρίου και στα 2 ρεύματα αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, το σκαπτικό μηχάνημα κατέστρεψε τα δυο οδοφράγματα που είχαν στήσει οι κάτοικοι κοντά στο χωριό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ από την πλευρά τους οι κάτοικοι κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής “μετά τη χθεσινή πολεμική κατάσταση στην Κερατέα μπαίνει ένα ερώτημα. Γιατί για να απομακρυνθούν τα μπάζα από τη λ.Λαυρίου η οποία παραμένει ουτως η άλλως κλειστή καθώς εκεί βρίσκονται και τα μπλόκα των κατοίκων, έπρεπε να έρθουν 15 διμοιρίες των ΜΑΤ; Ας σκεφτούν αυτοί που επιμένουν να ξεκινήσουν τα έργα για τον ΧΥΤΑ και φέρουν μηχανήματα τι προκειται να γίνει πάνω στο βουνό στο χώρο που έχουν χωροθετήσει. Πρέπει να σκεφτούν αυτοί που θα πάρουν τις αποφάσεις. Οι κάτοικοι όσο βλέπουν αυτή την κατάσταση πεισμώνουν ακόμη περισσότερο. Δε μπορεί κανένας να τους συγκρατήσει, τα πράγματα χειροτερεύουν. Απο τις 7.00 το πρωί σήμερα είναι περισσότεροι απο 200 κάτοικοι στο μπλόκο του ΒΙΟΠΑ. Το κλίμα επίσης πυροδοτούν και οι δηλώσεις υπουργών. Δε μπορεί να υπουργός να δηλώνει ότι αν δε γίνει ο ΧΥΤΑ στην Κερατέα, 5 εκατομμύρια κάτοικοι της Αθήνας θα έχουν τα σκουπίδια έξω απο την πόρτα τους. Είναι σαν μας λένε πως όλη η Αθήνα θα φέρει τα σκουπίδια της στην Κερατέα. Εμείς λέμε ότι τα σκουπίδια πρέπει να τα διαχειριστούμε μέσα στο Βιοτεχνικό Πάρκο του Δήμου, αυτή είναι η πρόταση μας και είναι μονόδρομος. 5 Δήμοι, 3 Κοινότητες στην Νοτιοανατολική Αττική να διαχειριστούμε τα σκουπίδια μας. Όχι όμως στον αρχαιολογικό χώρο του Οβρυοκάστρου. Εκεί δε δεχομαστε τίποτα”.

Aκούστε τι δήλωσε στο Newsit ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλεφτοπόλεμος κατοίκων και ΜΑΤ ως τα χαράματα στην Κερατέα – Άνοιξε η λεωφόρος Λαυρίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε