Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κερατέα: Το νεο γαλατικό χωριό - "Κακώς μας έβαλαν μπροστά", λένε οι αστυνομικοί

Κερατέα: Το νεο γαλατικό χωριό - `Κακώς μας έβαλαν μπροστά`, λένε οι αστυνομικοί
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.04.2011 | 12:23
Πρώτη δημοσίευση: 01.04.2011 | 10:06

Το αδιέξοδο στην Κερατέα παραμένει και θα παραμένει. Αυτό εκτιμούν ανώτατοι αξιωματικοί της ασφάλειας οι οποίοι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους επικεφαλής των ΜΑΤ που ζούν την κατάσταση από κοντά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τελευταίες θέσεις και οι επισημάνσεις σε κλιμακωτό επίπεδο των αξιωματικών της νοτιοανατολικής Αττικής, είτε της Τάξης, είτε της Ασφάλειας, των αντίστοιχων της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης και κυρίως των άμεσα εμπλεκόμενων που είναι οι επικεφαλής των ΜΑΤ, σημειώνουν ότι διαφαινόμενη λύση στις δυναμικές συγκρούσεις με τους κατοίκους που μαίνονται με αμείωτη ένταση από τις 11 Δεκεμβρίου, δεν υπάρχει.

Οι αξιωματικοί που μελετούν κι αναλύουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα δεδομένα και όλες τις συναρτήσεις που επιδρούν στην κρίση, συμφωνούν ότι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαχείριση του θέματος, αφενός ήταν εσφαλμένη, αφετέρου συντελεί ώστε το Κράτος, οι μηχανισμοί του και οι εμπλεκόμενες εταιρείες, αργά ή γρήγορα να φύγουν έχοντας αποδεχτεί ότι μπορεί να κερδήθηκαν κάποιες μάχες, αλλά χάθηκε ο πόλεμος.

Ακόμη κι αν κάποια στιγμή επιλεγούν δυναμικές λύσεις, με ισοπεδωτική επέλαση των ΜΑΤ, οι προβλέψεις είναι πως ο ανταρτόπολεμος θα συνεχιστεί και οι καθημερινές διολιοφθορές θα καταστήσουν αδύνατη τη λειτουργία είτε ενός ΧΥΤΥ όπως εμφανίζεται από κυβερνητικής πλευράς η διαμόρφωση του διεκδικούμενου εκατέρωθεν χώρου, είτε ενός ΧΥΤΑ όπως λένε οι κάτοικοι.

Ακόμη και να γίνει το ανέφικτο, να βάλουν δηλαδή 10 διμοιρίες να προστατεύουν μέρα και νύχτα τις εγκαταστάσεις, πάλι δεν θα σταματήσουν τα σαμποτάζ, ούτε και οι συγκεκριμένες δυνάμεις θα μπορούν να παραμείνουν εσαεί. Συνεπώς, όπως αναφέρεται από τα αστυνομικά επιτελεία, η Αστυνομία θα έπρεπε να ήταν το έσχατο χαρτί διαπραγμάτευσης που θα έπρεπε ν' ανασύρει η κυβέρνηση από τη φαρέτρα.

Τώρα όμως που επιστρατεύθηκε ως πρώτο κι επιχειρήθηκε βίαια να επιβληθεί στη λογική και στη συνείδηση των επαναστατημένων κατοίκων, συντελεί με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο σε αυτή καθαυτή την ήττα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εμβόλιμη παρέμβαση στο θέμα του κ. Παπουτσή, ο οποίος στο περιθώριο της συνάντησης με αντιπροσωπεία της ομάδας Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έσπευσε ασμένως να διαχωρίσει την εμπλοκή της Αστυνομίας από τη ... "συνταγή" της κρίσης δηλώνοντας με απόλυτη κατηγορηματική σαφήνεια ότι:
"Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Γιατί με συστηματικό τρόπο εδώ και πάρα πολύ καιρό, ορισμένοι επιχειρούν να μετατρέψουν μια προσπάθεια της Κυβέρνησης για τη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων με όλους τους περιβαλλοντικούς κανόνες, σε μια αστυνομική υπόθεση. Επιχειρούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση, ως μια κυβέρνηση η οποία λειτουργεί σε αστυνομικό κράτος... Η Αστυνομία βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κυβέρνησης, της νόμιμης Κυβέρνησης της χώρας...
Κάποιοι είναι υπεύθυνοι γι αυτό. Κάποιοι είναι οχυρωμένοι πίσω από αυτή την κατάσταση. Κάποιοι ευνοούνται από αυτή την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω, έχουν ευθύνες. Αυτές τις ευθύνες, νομίζω ότι είναι καιρός η Δικαιοσύνη να πάρει τις πρωτοβουλίες που πρέπει και να τις αποδώσει".

Ο εστί μεθερμηνευόμενον, δηλαδή μέρες που έρχονται, απελθέτω απ΄ εμού το ποτήριον τούτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κερατέα: βγήκαν ... οι βάρκες στο δρόμο!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή [31/03] Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή [31/03]
  2. Καιρός: Έρχονται βροχές - Η πρόγνωση της Παρασκευής Καιρός: Έρχονται βροχές - Η πρόγνωση της Παρασκευής
  3. Καιρός: Βροχές και κρύο - Τι καιρό θα κάνει αύριο 31/03 Καιρός: Βροχές και κρύο - Τι καιρό θα κάνει αύριο 31/03
  4. Ο καιρός σήμερα [30/03] σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη [pic] Ο καιρός σήμερα [30/03] σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη [pic]
  5. Καιρός: Η πρόγνωση της Πέμπτης Καιρός: Η πρόγνωση της Πέμπτης
  6. Καιρός [30/03] σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Που θα βρέξει Καιρός [30/03] σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Που θα βρέξει