Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

“Κεραυνοί” Κοτζιά για την πρόκληση των Αλβανών! “Οι Τσάμηδες ήταν δοσίλογοι και εγκληματίες πολέμου” (ΒΙΝΤΕΟ)

“Κεραυνοί” Κοτζιά για την πρόκληση των Αλβανών! “Οι Τσάμηδες ήταν δοσίλογοι και εγκληματίες πολέμου” (ΒΙΝΤΕΟ)

“Οι Τσάμηδες της Ηπείρου στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, με τις στατιστικές που υπάρχουν ήταν 18.000. Κατά συνέπειαν ακόμα κι αν ήμασταν τόσο κακοί όσο έγραφε αυτό το πανό, 100.000 δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός”. Έτσι σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, το προκλητικό πανό που “σήκωσαν” Αλβανοί οπαδοί στο χθεσινό παιχνίδι μεταξύ της χώρας τους και της Ελβετίας στα πλαίσια της τελικής φάσης του Euro 2016.

Ο Νίκος Κοτζιάς μίλησε τηλεφωνικά στην τηλεοπτική εκπομπή mega Σαββατοκύριακο, με την συζήτηση να εστιάζεται φυσικά στην πρόκληση των οπαδών της Αλβανίας στο χθεσινό παιχνίδι.

Κοτζιάς: “Οι Τσάμηδες ήταν δοσίλογοι και εγκληματίες πολέμου”

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ακόμη πως “ασφαλώς και δεν υπήρξε γενοκτονία των Τσάμηδων. Αντίθετα οι ηγέτες των Τσάμηδψν στην Ελλάδα συνεργάστηκαν με τον Γερμανό κατακτητή, ίδρυσαν τα κομιτάτα στους νομούς της Ηπείρου, όπου προσπάθησαν να υποκαταστήσουν το Ελληνικό κράτος, λειτούργησαν ως δοσίλογοι και εγκληματίες πολέμου και για αυτό αποχώρησαν από μόνοι τους γιατί τα δικαστήρια θα τους καταδίκαζαν σε θάνατο“.

“Στο τσάμικο έχουμε ήδη δικαστικές αποφάσεις που επέτρεψαν την κατάργηση περιουσιών από τους εγκληματίες του πολέμου” πρόσθεσε ακόμη ο κ. Κοτζιάς και επέρριψε ευθύνες στους Γάλλους διοργανωτές του Euro 2016 για το ότι επέτρεψαν να περάσει το πανό μέσα στο γήπεδο όπου έγινε ο αγώνας Ελβετίας – Αλβανία, ενώ σημείωσε ότι η UEFA το κατέβασε αμέσως.

Το επίμαχο πανό που "σηκώθηκε" στο παιχνίδι Ελβετία - Αλβανία

Σφοδρή αντίδραση από Προκόπη Παυλόπουλο και υπουργείο Εξωτερικών

Παράλληλα, σκληρή επίθεση κατά της Άγκυρας σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία αλλά και για το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη αλλά και κατά της Αλβανίας για τις τελευταίες προκλήσεις, εξαπέλυσε ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στενός κύκλος συνεργατών του Προκόπη Παυλόπουλου, μιλώντας στην εφημερίδα RealNews, τόνισε σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία: “Πρόκειται για χυδαία πρόκληση της Τουρκίας του Ταγίπ Ερντογάν, η οποία δεν στρέφεται μόνο κατά της Ελλάδας, αλλά ευθέως κατά του ευρωπαϊκού και του εν γένει δυτικού πολιτισμού. Ας αναλογιστούμε ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO. Ας αντιληφθούν και οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η πρόκληση στρέφεται και εναντίον τους.”

Σκληρή απάντηση επεφύλασσε ο Έλληνας Πρόεδρος και για το θέμα ύπαρξης τουρκικής μειονότητας στη Θράκη: “Οι θέσεις μου διατυπώθηκαν ευθέως κατά την επίσκεψή μου στην Κομοτηνή. Δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα, υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, όπως ρητώς ορίζει η Συνθήκη της Λωζάννης. Άρα η συμπεριφορά της Τουρκίας επιχειρεί να αμφισβητήσει αυτό τούτο το καθεστώς της Συνθήκης της Λωζάννης. Κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να περάσει. Αυτό δίνει σαφές μήνυμα και προς την Άγκυρα και προς το τουρκικό προξενείο, το οποίο κάθε άλλο παρά σέβεται τον, κατά το διεθνές δίκαιο, ρόλο του.”

Τέλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος, εξαπέλυσε τα βέλη του και κατά των Αλβανών, για τις τελευταίες προκλήσεις του: “Αν η Αλβανία σέρνεται πίσω από τους συνεργάτες και νοσταλγούς των ναζί, είναι δικό της ζήτημα. Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να “πουλάει” φιλία στην Ελλάδα”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε