Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κι άλλα παράνομα βιβλιάρια υγείας στον Εισαγγελέα

Κι άλλα παράνομα βιβλιάρια υγείας στον Εισαγγελέα

Και νέες περιπτώσεις μη έγκυρων ατομικών βιβλιαρίων υγείας στέλνει στον Εισαγγελέα η Νομαρχία Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η νομαρχία στέλνει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών άλλα 19 μη έγκυρα ατομικά βιβλιάρια υγείας εργαζομένων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αυτή τη φορά από την περιοχή των Μεθάνων.

Ύστερα από ελέγχους προέκυψε ότι τα συγκεκριμένα βιβλιάρια είχαν εκδοθεί ή θεωρηθεί χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Βάσει νόμου τα ατομικά βιβλιάρια υγείας εργαζομένων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εκδίδονται και θεωρούνται από την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της οικείας Νομαρχίας και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και ύστερα από απόφαση του Νομάρχη, μπορεί αυτή την αρμοδιότητα να αναλάβει άλλη υπηρεσία.

Στην περίπτωση του Πόρου και της Τροιζήνας θα μπορούσε να είναι το Κέντρο Υγείας Γαλατά. Το οποίο, όμως, από τον Οκτώβριο του 2007 έχει ενημερώσει ότι σταματά την έκδοση ατομικών βιβλιαρίων υγείας και ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να προσέρχονταν στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά. Μόνο που για την περίπτωση των 19 «ένοχων» βιβλιαρίων αυτό δε συνέβη.

Πριν από λίγες ημέρες η Νομαρχία Πειραιά είχε αποστείλει στην εισαγγελία Πειραιά για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών άλλες 24 περιπτώσεις ατομικών βιβλιαρίων υγείας από την περιοχή του Πόρου και της Τροιζήνας που επίσης είχαν εκδοθεί χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, ενώ σε ορισμένα εξ αυτών ως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά υπέγραφε ιδιώτης ιατρός οποίος δεν έχει αρμοδιότητα υπογραφής και δεν ανήκει στο δυναμικό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Νομαρχίας Πειραιά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε