Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κι άλλοι νεκροί! Τέσσερα παιδάκια πνίγηκαν πριν φτάσουν στη Λέσβο

Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Τα λόγια έχουν αρχίσει να στερεύουν. Πως να μιλάς καθημερινά για παιδιά που πνίγονται στο Αιγαίο; Το δράμα των προσφύγων από τη Συρία δεν έχει τέλος. Ακόμη ένα ναυάγιο, στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας αυτή τη φορά, ακόμη τέσσερα παιδιά νεκρά.

Παιδάκια σαν τον Aylan, παιδάκια σαν τόσα και τόσα άλλα που οι γονείς τους τα πήραν για να ακολουθήσουν το δρόμο της προσφυγιάς αλλά το Αιγαίο έγινε ο τάφος τους. Τα τέσσερα νέα θύματα του ναυαγίου ήταν από ενός έως τεσσάρων ετών. Βρέθηκαν πνιγμένα στα ανοιχτά των ακτών της Συρίας. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν και είχε προορισμό την Ελλάδα και τη Λέσβο, δεν έφτασε ποτέ, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε με τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου 19 ανθρώπους που επέβαιναν στο πλοιάριο, το οποίο είχε αναχωρήσει από την περιοχή του Εντρεμίτ (Αδραμύττιο), στη βορειοδυτική Τουρκία με προορισμό τη Μυτιλήνη, σύμφωνα με το Dogan.

Το νέο ναυάγιο έρχεται ενώ από το βράδυ της Πέμπτης και μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής (30.10.2015) στα ανοιχτά της Καλύμνου και της Ρόδου, έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 21 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 11 είναι παιδιά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε