Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κι άλλος κατηγορούμενος για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens ελεύθερος λόγω…διαφωνίας!

Η διαφωνία Ανακριτή και Εισαγγελέα για την προφυλάκιση κατηγορουμένου, πρώην στελέχους του ΟΤΕ, στην υπόθεση της σύμβασης του Οργανισμού με την Siemens τον αφήνει…ελεύθερο
Ακόμη μία διαφωνία, η τρίτη μεταξύ του Εφέτη Ανακριτή και του Εισαγγελέα στην υπόθεση των λεγόμενων «μαύρων ταμείων» της Siemens επιτρέπει σε κατηγορούμενο, πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, να παραμείνει προσωρινά ελεύθερος μέχρι να αποφανθεί για την προφυλάκισή του ή μη το δικαστικό συμβούλιο.
 
Απολογία ενώπιον του ανακριτή Ι. Φιοράκη έδωσε ένα ακόμα στέλεχος του ΟΤΕ που κατηγορείται στην υπόθεση υπογραφής της σύμβασης 8002 για την ψηφιοποίηση του δικτύου του οργανισμού με την Siemens.
 
Ο κατηγορούμενος, Π.Ν, συμμετείχε στις επιτροπές αξιολόγησης των προσφορών για την σύμβαση 8002 και τις επεκτάσεις της και αντιμετωπίζει κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξαν οι ανακριτές της υπόθεσης σε βάρος του, εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του 500.000 ευρώ τα οποία δεν φαίνεται να δικαιολογούνται από την οικονομική κατάσταση του κατηγορούμενου. Από την ανάλυση των στοιχείων προέκυψε πως ένα μέρος των χρημάτων φέρονται να εμβάστηκαν από τη μητρική Siemens ενώ το υπόλοιπο ποσό από άγνωστο καταθέτη.
 
Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε απολογούμενος τις κατηγορίες. Μετά την απολογία του ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Γαληνός Μπρής ζήτησε την προσωρινή του κράτηση ενώ ο Εφέτης Ανακριτής Ι. Φιοράκης είχε την άποψη πως ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
 
Διαφωνία ανακριτή και Εισαγγελέα έχει υπάρξει και για άλλους δύο κατηγορούμενους, πρώην στελέχη του ΟΤΕ, που απολογήθηκαν για την σύμβαση 8002.
 
Τη λύση τόσο για την νέα διαφωνία όσο και για τις δύο προηγηθείσες θα δώσει εντός των ημερών το Συμβούλιο Εφετών που θα αποφανθεί για την περαιτέρω ποινική πορεία των κατηγορουμένων.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε