Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κι άλλος οικονομικός εισαγγελέας καλείται ως μάρτυρας

Θα καταθέσει την Τετάρτη στον αντιεισαγγελέα Φώτη Μακρή για την υπόθεση Πεπόνη και Μουζακίτη.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής με την ιδιότητα του επόπτη των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη θα καταθέσει αύριο, Τετάρτη, υπόμνημα στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Φώτη Μακρή ο οποίος διεξάγει «διοικητική εξέταση» (όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος) για το εάν «παρενοχλήθηκαν» στο έργο τους οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, όπως υποστηρίζουν στην αίτηση αντικατάστασης-παραίτησής τους και στο σχετικό υπόμνημα που κατέθεσαν.

    Ο κ. Παντελής επρόκειτο να καταθέσει σήμερα την αναφορά του στον κ. Μακρή, αλλά ζήτησε και έλαβε προθεσμία για αύριο. Παράλληλα, αναμένεται να κληθούν από τον κ. Μακρή να καταθέσουν και συνεργάτες-συνάδελφοι των κυρίων Πεπόνη και Μακρή, όπως και τα κατονομαζόμενα πρόσωπα από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς.

    Υπενθυμίζεται ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς με τα έγγραφα υπομνήματά τους αλλά και τις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσαν, κάνουν λόγο για παρεμβάσεις τρίτων «υπηρεσιακών και μη παραγόντων» του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι «μετέφεραν» το ενδιαφέρον υπουργού για τρεις από τις υποθέσεις που χειρίζονται όπως και για παρέμβαση ανώτατου δικαστικού λειτουργού που αφορά τις ίδιες υποθέσεις.

    Οι μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν στο κ. Μακρή θα διευκρινίσουν εάν οι «παρενοχλήσεις» που πραγματοποιήθηκαν προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς από «υπηρεσιακούς και μη παράγοντες» και ανώτατο δικαστικό λειτουργό έγιναν από: 1) υπερβάλλοντα ζήλο, 2) απλές υπηρεσιακές ενέργειες, 3) άλλους λόγους.

    Ο κ. Μακρής μετά το κλείσιμο του κύκλου μαρτυρικών καταθέσεων θα εκτιμήσει εάν τελέστηκαν αδικήματα ή όχι από τους υπηρεσιακούς και μη παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό, αλλά και από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έκδοση πορίσματος από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το οποίο ή θα διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο, ενώ παράλληλα θα ελεγχθεί εάν έχουν διαπραχθεί ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα από την πλευρά των κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη.

    Πάντως, αν και αρχικά είχε εκτιμηθεί από τον κ. Μακρή ότι μέχρι τις 13/1/2012 θα είχε ολοκληρωθεί η «διοικητική εξέταση» αναφορικά με τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, ο χρόνος ολοκλήρωσης παρατείνεται λόγω της απουσίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε στο εξωτερικό.

    Τέλος, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι μετά την κατάθεση του υπομνήματος από τους κυρίους Πεπόνη και Μουζακίτη στον κ. Μακρή, πραγματοποιούνται συνεχείς άτυπες «υπηρεσιακές συσκέψεις» στο γραφείο του κ. Τέντε με συναδέλφους του, αλλά και δικαστές τόσο από τον Άρειο Πάγο όσο και από το Εφετείο Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρίτος γύρος διευκρινίσεων από Πεπόνη-Μουζακίτη – Ξανά σήμερα στον Άρειο Πάγο – Ελλάδα

Το τρίτο πρόσωπο που μετέφερε υποδείξεις υπουργού – Με ασάφειες τα υπομνήματα των δύο εισαγγελέων – Ελλάδα

Θα πουν ονόματα αυτή τη φορά; – Σήμερα το υπόμνημα από Πεπόνη-Μουζακίτη – Ελλάδα

Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Πεπόνης και Μουζακίτης – Όλοι περιμένουν τα… ονόματα – Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε