Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κι όμως σκανδαλώδεις σπατάλες υπάρχουν! Συντάξεις των 6.000 ευρώ το μήνα, αλλά μηδενική δήλωση - Οι κραιπάλες που εντοπίστηκαν ΜΟΝΟ στο ΤΣΑΥ

Κι όμως σκανδαλώδεις σπατάλες υπάρχουν! Συντάξεις των 6.000 ευρώ το μήνα, αλλά μηδενική δήλωση - Οι κραιπάλες που εντοπίστηκαν ΜΟΝΟ στο ΤΣΑΥ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.07.2012 | 19:09

- Το 12% των συνταξιούχων του ΤΣΑΥ δηλώνουν στην εφορία μικρότερα ποσά από όσα εισπράττουν
- Συντάξεις άνω των 6.000 ευρώ τον μήνα λαμβάνει περίπου το 5,5% των δικαιούχων
- Στο συγκεκριμένο ταμείο όσοι δηλώνουν ανάπηροι ξεπερνά το 11,3%
- Αλλάζει και ο τρόπος που θα λαμβάνουν τις βεβαιώσεις αποδοχών οι συνταξιούχοι

Όπως φαίνεται τις τελευταίες ημέρες οι υπουργοί της κυβέρνησης δυσκολεύονται να βρουν από που θα περικόψουν, προκειμένου να εξοικονομηθούν τα περίπου 11,6 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2014. Το ερώτημα που προκαλείται είναι πως τις έρευνες που διεξάγονται κατά καιρούς και δείχνουν τις τεράστιες σπατάλες δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος να τις δείχνει στους υπουργούς και από εκεί να κόβουν κάθε φορά.

Και αυτό αποδεικνύεται σήμερα από τα ευρήματα ΜΟΝΟ των πρώτων ελέγχων και διασταυρώσεων των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών στον τομέα Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ).

Το 5,5% των συνταξιούχων του Τομέα Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ), λαμβάνει μηνιαία σύνταξη μεγαλύτερη από 6.000 ευρώ, χωρίς να υποβάλλει δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων, ενώ το 12% των συνταξιούχων του ίδιου φορέα, δηλώνει στην εφορία μικρότερα ποσά από εκείνα που έχουν χορηγηθεί από το ταμείο.

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τους ελέγχους, είναι ότι το ποσοστό των συνταξιούχων του συγκεκριμένου Ταμείου που δηλώνει αναπηρία φθάνει στο 11,3%, την ώρα που ο συνολικός πληθυσμός των συνταξιούχων που δηλώνει αναπηρία κινείται στο 7,7%, διαφορά «στατιστικά σημαντική». Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι δηλώσεις αναπηρίας θα επανεξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, ώστε να εντοπισθούν τυχόν περιπτώσεις ατασθαλιών.

Πρόκειται για τον πρώτο έλεγχο που ολοκληρώνεται μετά από την έναρξη της συνεργασίας των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών και την ηλεκτρονική διασύνδεση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε πρόσφατα με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και σήμερα, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Θεοχάρης Θεοχάρης παρέδωσε στον υπουργό Εργασίας τα αποτελέσματα των πρώτων διασταυρώσεων που ολοκληρώθηκαν στον Τομέα Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ) του ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), όπου ασφαλίζονται γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και κτηνίατροι, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία στο ΤΣΜΕΔΕ όπου ασφαλίζονται μηχανικοί και εργολήπτες καθώς και στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών όπου ασφαλίζονται Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, Υποθηκοφύλακες και Δικαστικοί Επιμελητές.

Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, γίνεται διασταύρωση των στοιχείων που αφορούν τις καταβολές των συντάξεων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος που υποβάλλονται στις εφορίες.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε τη συνεργασία των δυο υπουργείων, «τομή στο πεδίο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που στοχεύει στη μείωση της γραφειοκρατίας, τον έλεγχο της φοροδιαφυγής και, κυρίως, την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και τον εξορθολογισμό των κοινωνικών δαπανών».

Τέλος, τα δύο υπουργεία, σε μια προσπάθεια μείωσης της ταλαιπωρίας των συνταξιούχων, θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος του έτους και στις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε οι βεβαιώσεις αποδοχών να αποστέλλονται κατευθείαν στη ΓΓΠΣ από τα Ταμεία χωρίς οι ασφαλισμένοι να χρειάζεται να λαμβάνουν βεβαιώσεις αποδοχών από τον φορέα που συνταξιοδοτούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νησί «τυφλών» και η... Χίος

Νέο σαφάρι ελέγχων για μαϊμού τυφλούς και ανάπηρους!   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους παγετός! Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους παγετός!
  2. Καιρός: Χιόνια σε Καλάβρυτα και Ξάνθη,  μούλιασε  η Πάτρα Καιρός: Χιόνια σε Καλάβρυτα και Ξάνθη, "μούλιασε" η Πάτρα
  3. Καιρός: Ανοιξιάτικος... χειμώνας! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλάζι! Καιρός: Ανοιξιάτικος... χειμώνας! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλάζι!
  4. Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο [χάρτες] Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο [χάρτες]
  5. Καιρός: Τα δικά του! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο! Καιρός: Τα δικά του! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο!
  6. Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία