Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κίνα: Εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη της Ελλάδας

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

“Η συμφωνία Ελλάδας – Κίνας, η οποία αφορά τους τομείς της…

ναυτιλίας, των ακινήτων, των υποδομών, και της εξαγωγής ελαιόλαδου, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της Κίνας στο ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την κρίση, σε μία χρονική στιγμή, κατά την οποία τέτοια εμπιστοσύνη δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο πολύτιμη».
Αυτό υπογραμμίζεται σε άρθρο γνώμης του αρχισυντάκτη του πρακτορείου ειδήσεων «Σινχουά», Λιού Ζιέ το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του πρακτορείου.

Στο άρθρο περιλαμβάνονται δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ζανγκ Ντετζιάνγκ, ο οποίος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, τόνισε ότι η Κίνα στηρίζει τα μέτρα της ΕΕ και του ΔΝΤ για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, και πρόσθεσε ότι η Κίνα, ως σημαντικό μέλος του ΔΝΤ, αναλαμβάνει τις ευθύνες, που της αναλογούν. Εξάλλου, ο κ. Ζανγκ σημείωσε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να επεκτείνει τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα στηρίξει τις κινεζικές επιχειρήσεις, που ήδη δραστηριοποιούνται ή που επιθυμούν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ερευνητή της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, η υποστήριξη της Κίνας προς την Ελλάδα θα βοηθήσει τη χώρα να περιορίσει το δημόσιο χρέος της και θα τονώσει την εμπιστοσύνη στο ευρώ, που έχει υποχωρήσει σημαντικά έναντι του δολαρίου κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι “η συνεργασία της Κίνας με την Ελλάδα βασίζεται σε αμοιβαία οφέλη”, αναφέροντας ως παραδείγματα τον τομέα της ναυτιλίας, αλλά και των ελληνικών εξαγωγών προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 40% στο πρώτο τετράμηνο του χρόνου».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε