Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Κίναρος: Το νησί που χάθηκαν οι τρείς χειριστές του Πολεμικού Ναυτικού – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Κίναρος: Το νησί που χάθηκαν οι τρείς χειριστές του Πολεμικού Ναυτικού – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Η Κίναρος είναι ένα μικρό νησάκι που ανήκει στα Δωδεκάνησα και δυστυχώς ταυτίστηκε με την τραγωδία και την απώλεια των τριών αξιωματικών μας.

Είναι ανάμεσα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού. Είναι το δεύτερο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων μετά την Αστυπάλαια. Έχει έκταση μόλις 4,5 τ.χλμ και διοικητικά ανήκει στον δήμο Λέρου. Το υψηλότερο σημείο του νησιού είναι 296μ.

Σύμφωνα με την Wikipedia, η Κίναρος είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 μαζί με το βόρειο τμήμα της Αμοργού και την γειτονική της Λέβιθα. Είναι περιοχή προστασίας πουλιών, αφού εκεί φωλιάζουν ο Αιγαιόγλαρος και ο Μαυροπετρίτης.

Στην κορυφή του νησιού έχουν εντοπιστεί αρχαιολογικά κατάλοιπα και πιθανολογείται ότι υπήρξε μικρός οικισμός στο νησί κατά την περίοδο της ακμής της Κοινοπολιτείας της Αμοργού (Μινώα, Αρκεσίνη, Αιγιάλη).

Το νησί από το 2013 έχει μόνο μια μόνιμη κάτοικο και οι προμήθειες με τα απαραίτητα φτάνουν στο νησί με σκάφος από την Αμοργό. Η κα Ειρήνη Κατσοτούρχη είναι η μοναδική κάτοικος του μικρού νησιού και συγκλονισμένη από τα όσα έζησε τις τελευταίες ώρες αποκάλυψε στο newsit.gr πως τις 06:30 το πρωί της τηλεφώνησαν από το Πεντάγωνο.

 «Τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα πάνε κι έρχονται συνέχεια εδώ» είπε η κα Κατσοτούρχη με λαχανιασμένη φωνή, σημειώνοντας πως «έχει γεμίσει ο κόσμος» από αεροπλάνα και καράβια που έχουν σπεύσει στο σημείο για να ψάξουν τους τρεις χειριστές του ελικοπτέρου, οι οποίοι σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας θεωρούνται αγνοούμενοι.

«Με πήραν από το Πεντάγωνο στις 06:30 το πρωί και με ρωτούσαν» λέει και πρόσθεσε πως εκείνο που της είπαν είναι ότι βρήκαν τα συντρίμμια του Augusta Bell σε ορεινό μέρος του μικρού νησιού, που βρίσκεται ανάμεσα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, δυτικά της Λέρου και της Καλύμνου και διοικητικά ανήκει στην πρώτη.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΟΤΟΥΡΧΗ

 Δείτε το αφιέρωμα που είχε κάνει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος στην Κίναρο 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε