Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κινδυνεύει να καταρρεύσει η σήραγγα του Αχελώου – Παράτησαν τα έργα

Κινδυνεύει να καταρρεύσει η σήραγγα του Αχελώου – Παράτησαν τα έργα

SOS εκπέμπουν οι επιστήμονες για τη σήραγγα του Αχελώου. Καλούν να γίνουν έργα πριν τις βροχές του φθινοπώρου αλλιώς κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Δημόσιο κίνδυνο αποτελεί ημιτελής σήραγγα εκτροπής του Αχελώου – το έργο έχει “παγώσει” με απόφαση του ΣτΕ – καθώς από τα 12 χμ. της, μόνο τα πέντε έχουν επενδυθεί με ασφαλή υποστηλώματα. Τα υπόλοιπα έχουν προσωρινές υποστηρίξεις , που ειναι ήδη πολλών ετών και έχουν διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με το Έθνος, που φέρνει στη δημοσιότητα το θέμα, το υπουργείο Υποδομών συνέστηκε κατόπιν ισχυρών οχλήσεων του βουλευτή Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ρόβλια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το θέμα.

Μετά από έρευνα, οι ειδικοί εξέφρασαν έντονη ανησυχία για την κατάσταση της σήραγγας και αναφέρουν: ”Η τρέχουσα κατάσταση της σήραγγας παρουσιάζει μεγάλο αριθμό κινδύνων, οι οποίοι αν δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα, ενδέχετια να προκαλέσουν σοβαρές συνέπειες με μεγάλο κίνδυνο για τη μελλοντική ζωή της σήραγγας”.

Όπως αναφέρουν είναι επιτακτική ανάγκη να περαιωθεί η τελική επένδυση το συντομότερο δυνατό και οπωσδήποτε πριν τις βροχές του φθινοπώρου, που θα επιβαρύνουν την κατάσταση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε